Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 7 kişi daha tutuklandı Karaoğulları “Okul ortamlarının güvenli alanlar haline getirilmesi devletin ve Bakanlığın birincil sorumluluğu” Dikkatsiz sürücü karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa çarptı Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak” Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli Baf'ta moto-kuryelere saldırı düzenlendi: 5 moto-kurye hastanelik oldu Güney Kıbrıs , Dânâ’nın diplomatlara yönelik brifingine katılımını önlemeye çalışıyor Fransa, tarihinin en uzun ikinci sıcak hava dalgasını yaşadı 15. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde gala gecesi ve müzik coşkusu yaşandı Bağımsızlık Yolu “Karma oyu kaldıran yasa değişikliği önerisi Anayasaya aykırıdır” DAÜ, TC vatandaşı öğrencilere geniş kapsamlı burs ve indirim olanakları sundu Yunanistan'da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı Güney Kıbrıs’taki havalimanlarına 40 yeni pasaport kontrol noktası yapılıyor Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açılıyor Moral “Ülke güvenliği bireysel silahlanmayla değil, sistemsel adımlarla sağlanır" Güney Kıbrıs'ın video oyunları sektöründeki geliri 3,2 milyar euroyu geçti Heartbeat/NCCCT'dan Onkoloji Ünitesi'ne 5 hasta monitörü bağışı Arda Erkan anısına “12. Kite Surf Etkinliği” düzenleniyor Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim ortamlarının iyileştirilmesine İMO’dan destek Üredi “Mesele kamunun malının korunup korunmadığıdır” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 7 kişi daha tutuklandı Karaoğulları “Okul ortamlarının güvenli alanlar haline getirilmesi devletin ve Bakanlığın birincil sorumluluğu” Dikkatsiz sürücü karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa çarptı Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak” Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli Baf'ta moto-kuryelere saldırı düzenlendi: 5 moto-kurye hastanelik oldu Güney Kıbrıs , Dânâ’nın diplomatlara yönelik brifingine katılımını önlemeye çalışıyor Fransa, tarihinin en uzun ikinci sıcak hava dalgasını yaşadı 15. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde gala gecesi ve müzik coşkusu yaşandı Bağımsızlık Yolu “Karma oyu kaldıran yasa değişikliği önerisi Anayasaya aykırıdır” DAÜ, TC vatandaşı öğrencilere geniş kapsamlı burs ve indirim olanakları sundu Yunanistan'da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı Güney Kıbrıs’taki havalimanlarına 40 yeni pasaport kontrol noktası yapılıyor Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açılıyor Moral “Ülke güvenliği bireysel silahlanmayla değil, sistemsel adımlarla sağlanır" Güney Kıbrıs'ın video oyunları sektöründeki geliri 3,2 milyar euroyu geçti Heartbeat/NCCCT'dan Onkoloji Ünitesi'ne 5 hasta monitörü bağışı Arda Erkan anısına “12. Kite Surf Etkinliği” düzenleniyor Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim ortamlarının iyileştirilmesine İMO’dan destek Üredi “Mesele kamunun malının korunup korunmadığıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

'İş cinayetlerindeki artış, cezaların ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'İş cinayetlerindeki artış, cezaların ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor'
Reklam

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) yaşanan iş kazaları hakkında açıklamada bulunarak özel sektörde sendikalaşmanın önemine vurgu yaptı.

Basın-Sen'in açıklaması şu şekilde: Mevcut hükümet göreve geldiği günden itibaren özellikle inşaat sektöründe yapılan denetimler bir taraftan olumlu bir adım olarak kabul görse de, diğer taraftan sadece denetim yapmanın ve yasaların emrettiği şekilde kesilen komik para cezalarının iş güvenliği anlamında caydırıcı olmadığı açık bir şekilde önümüzde durmaktadır. Bu bağlamda mevcut hükümet dönemindeki yaşanan iş cinayetlerindeki artış, denetimlerin ve cezaların ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne sermektedir. Son olarak Pazar günü 29 yaşındaki genç bir emekçinin 11 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmesi başta çalışma bakanlığı olmak üzere hükümetin sorumluluğundadır. Emekçi kardeşimizin cansız bedeni henüz daha inşaat alanından kalkmadan sermayenin orada işe devam etmesi ise yüzsüzlüktür. Aynı zamanda da o inşaatı kapatmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığı`nın da utancıdır. Özel sektörde sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesinin önü açılmadığı sürece ne yazık ki bu olayları yaşamaya, emeğini satmak için sapasağlam ülkemize gelen işçilerin cansız bedenlerini tabutların içerisinde ülkelerine göndermeye devam edeceğiz. İşte sendikalaşma bu kadar önemli ve değerli bir şeydir. Eğer o iş yerinde sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi olsaydı bugün Beyazıt Temiz isimli kardeşimizin aramızda olma ihtimali çok yüksek olacaktı. O nedenle hükümetin bu cinayetlerin önüne geçmek için atması gereken en elzem adım özel sektörde sendikalaşmayı zorunlu hale getirmektir. Böylece emekçiler daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda emeklerini satabilecekler. Ellerindeki kanı temizlemek istiyorlarsa bu yolun önünü ivedilikle açmalıdırlar.

Benzer haberler

Featured
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 7 kişi daha tutuklandı 19 Ağu 2026 16:04 Karaoğulları “Okul ortamlarının güvenli alanlar haline getirilmesi devletin ve Bakanlığın birincil sorumluluğu” 19 Ağu 2026 16:02 Dikkatsiz sürücü karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa çarptı 19 Ağu 2026 16:00 Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak” 19 Ağu 2026 15:52 Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli 19 Ağu 2026 15:49 Baf'ta moto-kuryelere saldırı düzenlendi: 5 moto-kurye hastanelik oldu 19 Ağu 2026 15:45 Güney Kıbrıs , Dânâ’nın diplomatlara yönelik brifingine katılımını önlemeye çalışıyor 19 Ağu 2026 15:38 15. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde gala gecesi ve müzik coşkusu yaşandı 19 Ağu 2026 15:10 Bağımsızlık Yolu “Karma oyu kaldıran yasa değişikliği önerisi Anayasaya aykırıdır” 19 Ağu 2026 15:00