Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür"
Dolar
Euro
Sterlin

İran’ın Güney Kıbrıs’tan arabulucu olmasını istediği iddiaları gündemdeki yerini koruyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

İran’ın Güney Kıbrıs’tan arabulucu olmasını istediği iddiaları gündemdeki yerini koruyor

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in, İran’ın Güney Kıbrıs’tan İsrail’e mesaj iletmesini istediğini iddia etmesi, bu iddianın ise İranlı yetkililer tarafından yalanlanması Güney Kıbrıs gündemindeki yerini koruyor.

Alithia gazetesi: “Kontrolden Çıktılar – Arabuluculuk Hayal Ettiler, İran Tarafından Yalanlandılar ve Şimdi Israr Ediyorlar” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ve hükümetinin, “son yılların en kritik jeopolitik çerçevesi içinde, doğrulanma ihtimali olmayan bir iddia içerisinde kendi kendilerini tutsak ederek imkansızı başardıklarını” yazdı.

Gazete, Hristodulidis ve hükümet yetkililerinin hatalarını kabul etmek yerine “doğrulanamayacak iddiasını doğrulayabilmek adına” her türlü aracı kullanma yoluna gittiklerini ve İsrail basınında yer alan haberleri dahi kaynak gösterdiklerini vurguladı.

Haberde, Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Başkanlık Ofisi Basın Sözcüsü Viktoras Papadopulos ve Sözcü Vekili Yannis Andoniu’nun yaptıkları açıklamalarda, “İran’ın iç baskılar sonucunda tutum değiştirdiği” yönünde açıklamaları bulunduğu belirtilirken İsrail basınında yer alan ve İran’ın, aralarında Güney Kıbrıs’ın da bulunduğu bazı ülkelerden arabuluculuk yapmalarını istediği şeklinde, kaynağı belli olmayan haberlerin Kıbrıs Rum hükümet yetkililerince öne çıkarıldıkları vurgulandı.

Öte yandan gazete, DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu ve DİSİ eski Başkanı Averof Neofitu’nun yaptıkları açıklamalarla hükümeti eleştirdiklerini ve “mevcut durumun ciddiyetinin, hiçbir etkileşim yaratma eylemini kaldırmayacağı” uyarısında bulunduklarını da aktardı.

Benzer haberler

Featured
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti 2026-07-07 21:57:06 Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" 2026-07-07 21:46:00 Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı 2026-07-07 21:19:09 Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi 2026-07-07 21:13:39 Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi 2026-07-07 21:10:22 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) 2026-07-07 21:05:04 Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” 2026-07-07 20:57:13 Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 2026-07-07 20:46:11 Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu 2026-07-07 20:41:27