İran'dan yeni misilleme hazırlığı "Tel Avivliler kenti terk etsin"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İsrail’in İran’a yönelik 13 Haziran'da başlattığı ve "Yükselen Aslan" saldırısı ile buna karşılık İran'ın misillemesiyle başlayan savaş dördüncü gününde devam ediyor.
İsrail'in saldırılarında aralarında İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami gibi üst düzey askeri yetkililerin de olduğu en az 224 kişi hayatını kaybetti, bin 277 kişi yaralandı.
İran da İsrail'in "Yükselen Aslan" saldırısı karşılığında "Gerçek Vaat 3" ismini verdiği misillemeyi başlattı.
Drone'ların yanı sıra yüzlerce balistik ve hipersonik füzenin fırlatıldığı saldırıda Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa'da patlamalar meydana geldi.
İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe"yi aşliler an İran füzeleri nedeniyle İsrail'de 24 kişi hayatını kaybetti, 592 kişi yaralandı.
İsrail şehirlerinde sık sık sirenler çalıyor.
İsrail ordusu, ülkedeki herkese yönelik muhtemel İran saldırısına karşı sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi.
İRAN: TEL AVİVLİLER KENTİ TERK ETSİN
İran, İsrail'e yönelik yeni bir misilleme saldırısına hazırlanıyor. İran Devrim Muhafızları'ndan Tel Avivlilere "En kısa sürede kenti terk edin" çağrısı geldi.
Benzer haberler
Dünya
Fransa'da süpermarket buzdolaplarına “benzeri görülmemiş” siber saldırı
Trump eski gelinini görevden alabilir
Rusya-Ukrayna enerji ateşkesi: Trump "Her iki taraf da ihlal etti"
Panama'da 6,1 büyüklüğünde deprem
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Endonezya'da nesli tehlike altındaki 46 Borneo orangutanı orman yangınlarından kurtarıldı



