İran'dan ABD'ye rest
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Kongresi'nin İran'ın füze programıyla ilgili aldığı karara tepki göstererek, "Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi.
Meclis'te hükümetindeki iki bakan için yapılan güvenoyu oturumunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Halkımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunmak için ihtiyaç duyduğumuz her türlü silahı üretmeye, depolamaya devam edeceğiz. Zamanı geldiğinde kendimizi savunmak için bu silahları da kullanmaktan çekinmeyiz" dedi.
"Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" diyen Ruhani, bunun uluslararası kurallar ve Birleşmiş Milletlerin (BM) 2231 sayılı kararına aykırı olmadığını savundu.
ABD Temsilciler Meclisi, cuma günü İran'ın uzun menzilli balistik füze programı konusunda 2'ye karşı 423 oyla yeni bir yaptırım öngören tasarıyı kabul etmişti.
"Her türlü ihlale karşılık veririz"
Ruhani konuşmasında ayrıca ülkesiyle 2015 yılında varılan nükleer anlaşmaya da değinerek," Düşmanlarımız her türlü ihlalin zararlarına olacağını ve İran'ın buna kesin karşılık vereceğini bilmeli" ifadesini kullandı.
13 Ekim'de İran'la ilgili yeni stratejisini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek, İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasını istemişti.
Benzer haberler
Dünya
Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı"
G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi
UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor"
Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem
Hürmüz'de normale dönüş aylar sürebilir
Trump "İran asla nükleer silah sahibi olmayacağına dair anlaşmaya vardı"
Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı
Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti"


