Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
“Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) Olguner "Umarım bir gün bu panellerin bir insan canına sebep olduğunu görmeyiz" “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) Olguner "Umarım bir gün bu panellerin bir insan canına sebep olduğunu görmeyiz"
Dolar
Euro
Sterlin

İran'da 1 Günlük Yas.

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İran'da 1 Günlük Yas.
Reklam

İran'ın başkenti Tahran'da yangın sonrası çöken 17 katlı merkezinde hayatını kaybedenler için ülke genelinde yarın bir günlük yas ilan edildi.

Olağanüstü düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ülke genelinde bir günlük yas ilan edilmesine dair yapılan açıklamada, "Başkentin merkezinde çöken binada sivil ve itfaiyeci vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmeleri büyük bir üzüntüye sebep olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Olay yerinde basına açıklama yapan Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Sacidiniya da yangın sonrası çöken Plasku İş Merkezi'nde 25 sivilin kayıp olduğunu duyurdu.

Sacidiniya, kayıp sayısıyla ilgili bilginin, Plasku olayı sonrası şu ana kadar emniyet birimlerine başvuran kayıp yakınlarından öğrenildiğini belirtti.

Tesnim Haber Ajansına konuşan Kızılay görevlisi Murtaza Muradipur da çöken binanın yanmaya devam ettiğini, sıcaklığı yer yer 200 ila 600 derecelerde seyretmesi sebebiyle arama kurtarma cihazları ve köpeklerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

84 kişinin yaralandığı olayın üzerinden yaklaşık 36 saat geçmesine karşın sadece 2 itfaiyecinin cesedine ulaşılabildiği ve moloz yığınının yüzde 30'unun kaldırılabildiği belirtiliyor.

Çöken binada söndürme, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, dün, yanan bina içerisinde söndürme çalışmaları yapan itfaiye erlerinden 20'sinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği binasının da bulunduğu İstanbul Dört Yol kavşağında (Çahar Rahı İstanbul) yer alan plastik ve tekstil atölyelerinin bulunduğu 17 katlı Plasku İş Merkezi'nde sabah saatlerinde yangın çıkmış, itfaiyenin müdahalesi sırasında bina çökerek kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sırasında binanın çökme ihtimaline karşı tahliye edilen Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinin zarar görmediği belirtildi.

Benzer haberler

Uncategorised
"Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε" 28 Eyl 2022 06:34 “Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…” 27 Eyl 2022 07:43 Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum 9 Eyl 2022 09:31 Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας 7 Eyl 2022 08:18 "«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα" 6 Eyl 2022 06:51 Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor 30 Ağu 2022 07:43 Ο Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις 22 Tem 2022 09:01 Dikkat bu bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak 10 Tem 2018 17:55 YSK kazananları resmi olarak duyurdu 27 Haz 2018 20:57