İran Dışişleri Bakanı "Her şey kontrol altında"

Voice Kıbrıs Haber
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi protestolara dair konuştu, "her şey kontrol altında" dedi.
İran'da protestolar 16. gününe girerken göstericilerle rejim güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Dünya çapında büyük yankı uyandıran protestolar hakkında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi konuştu.
Arakçi, “haftasonu boyunca şiddet arttı” ifadelerini kullandı. Durumun kontrol altında olduğunu söyleyen İran Dışişleri Bakanı, “teröristler protestocuları ve güvenlik güçlerini hedef aldı” diye konuştu. Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın müdahale tehditlerine gönderme yaptı, “Trump'ın müdahale mesajından sonra protestolar müdahaleye bahane olsun diye kanlı bir hal aldı” dedi.
İran Dışişleri Bakanı ABD'nin müdahale tehditlerine karşılık da verdi, “Savaşa da hazırız diyaloğa da” diye konuşan Arakçi, ülkedeki internet kesintisi hakkında da bilgi verdi. “Güvenlik yetkilileriyle koordineli şekilde internet servisinin yeniden sağlanacak” ifadelerini kullandı.
İran'da protestolar sürerken bölgedeki insan hakları örgütleri 500'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürüyor.
Benzer haberler
Dünya
Avrupa'da rekor sıcaklıklar can alıyor: Ölü sayısı yüzleri buldu
Havada can pazarı: Yolcular kriz geçiren pilotu koltuğa bağladı
Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı
Milyonlarca yılın sırrı çözüldü: Dünya’nın ilk kıtalarını asteroitler engellemiş
Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma
Venezuela'daki depremde can kaybı en az 235'e yükseldi
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor
Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı
Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi



