Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026) Eski OpenAI güvenlik sorumlu uyardı "yapay zeka güvenlik testlerinden kaçabilir" Trump "İran'la ilgili karar aşamasındayım" En son hava durumu tahminleri (4 Ekim 2026) ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026) Eski OpenAI güvenlik sorumlu uyardı "yapay zeka güvenlik testlerinden kaçabilir" Trump "İran'la ilgili karar aşamasındayım" En son hava durumu tahminleri (4 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İnsan ticareti mağdurlarına ücretsiz adli yardım ve destek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İnsan ticareti mağdurlarına ücretsiz adli yardım ve destek
Reklam

İnsan ticareti mağdurlarına, tercümanlardan da yardım alınarak 0542 862 0060 numaralı telefondan 7/24 telefon hizmeti verilecek. Bu hatta ulaşan mağdurlara ücretsiz adli yardım ve destek sağlanacak.

Destek hattıyla ilgili duyuru yapan Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı vatandaşlara, “Eğer sizin veya çevrenizdeki birinin insan ticareti mağduru olabileceğini düşünüyorsanız mutlaka bize ulaşın” çağrısı yaptı. Telefon görüşmelerinin yeterli olmadığı zamanlarda, yine tercümanlarla birlikte mağdurla yüz yüze görüşüleceği de açıklandı. Proje kapsamında hazırlanan “Pilot Adli Yardım ve Destek Programı” için 8 farklı dilde 30 tercümanla işbirliği yapıldı ve tercüman havuzu oluşturuldu. Verilen bilgiye göre, destek için belirlenen numara olan 0542 862 00 60 7/24 ulaşılabilir olacak. İlgili numaraya sesli arama, SMS, Viber, ya da WhatsApp aracılığıyla ulaşılmasının ardından arayan kişinin ana diline veya iyi seviyede konuşabildiği diğer bir dile göre tercümanlarla iletişime geçilecek. Kişinin rahat şekilde durumu açıklaması ve program kapsamında uygun adli yardımı ve desteği alması sağlanacak. Telefon görüşmelerinin yeterli olmadığı zamanlarda, yine tercümanlarla birlikte mağdur ile yüz yüze görüşmeler yapılacak. Destek hattının yanı sıra, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, haftanın belirli günlerinde birlik binasında mağdurlara yönelik destek masası oluşturacak ve yüz yüze görüşmek isteyen kişiler mesai saatleri içinde bilgi verecek. İNSAN TİCARETİ NEDİR? “İnsan ticareti, bir kimsenin kandırılarak veya zor kullanılarak çalıştırılması ve bu emekten maddi kazanç elde edilmesidir” denilen duyuruda,  İnsan ticaretinde kişinin rızası yoktur veya rıza baskı ve zorlama ile alınmış olduğundan, rızanın geçerliliği olmadığı kaydedildi. Buna göre, İnsan ticareti vakalarında, sıklıkla kötü yaşam koşulları ve zorla çalıştırma yöntemleriyle karşılaşılır. Bu koşullar ve şartlar şöyle özetlenebilir: “Kötü koşullarda, sağlıksız ortamlarda barınma, kötü beslenme. Düşük veya sıfır ücret.Çok uzun mesai saati, ağır, tehlikeli, sağlığa zararlı işler. Mağdurlara veya ailesine yönelik şiddet uygulanması veya şiddet ile tehdit. Pasaporta el koyulması.Borç esareti.Tecrit, hapsetme veya gözetleme.Yetkililere ihbar etme tehdidi.Fuhuşa zorlama (mağdurun ailesine, çevresine açıklamakla tehdit) Yasadışı faaliyetlere zorlamak,Madde bağımlılığı aracılığıyla suça teşvik.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” 4 Eki 2026 12:53 CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı 4 Eki 2026 12:11 Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi 4 Eki 2026 12:06 Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi 4 Eki 2026 11:59 İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” 4 Eki 2026 11:35 Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" 4 Eki 2026 11:25 Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” 4 Eki 2026 11:14 Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor 4 Eki 2026 11:07 Klima ünitesi yangına neden oldu 4 Eki 2026 11:01