Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İnsan Hakları günü dolayısıyla film gösterimi yapılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İnsan Hakları günü dolayısıyla film gösterimi yapılacak

Europe Direct Lefkoşa, İnsan Hakları günü dolayısıyla, 13 Aralık 2019 Cuma akşamı saat 19:00’da Dayanışma Evi’nde film gösterimi düzenliyor.

Halka açık ve ücretsiz olan etkinlik, Dayanışma Evi, Hollanda Büyükelçiliği, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği ve Home Café işbirliğiyle organize ediliyor. ‘Ejderhayla Yüzleşmek’ isimli filmin gösteriminden sonra, Zelia Gregoriou ve Yetin Arslan'ın katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Ardından, Amalgamation Korosu’nun canlı performansı ve resepsiyon takip edecek. Filmin orijinal dili Dari olup, İngilizce altyazılı gösterilecektir. İnsan Hakları Günü, her yıl 10 Aralık'ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, 1948'de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kabul ettiği gün anılmaktadır. Ejderhayla Yüzleşmek belgeseli hakkında: Film yapımcısı Sedika Mojadidi, Afganistan'da ön saflarda iki hayranlık uyandıran kadına katılır: başarılı bir doktor ve ardından milletvekili olan Nilofar, kadınlar için barışı ve refahı sağlama görevini üstlenmistir; üst düzey araştırmacı gazeteci Shakila ise sorunlu ülkesinde neler olup bittiğine dair gerçeği ortaya koymaya çalışmaktadır. Film, artan şiddet tehdidi altındaki bu iki kadının, Afganistan'a karşı görev ve sevgi duyguları ve ailelerinin güvenliği arasında seçim yapmak zorunda kalmalarını anlatıyor. Film, 2018 İnsan Hakları İzleme Örgütü Film Festival’inde, Nestor Almendros film yapımcılığında cesaret ödülünü kazanmıştır. Gösterim ile ilgili detaylı bilgi için Europe Direct Nicosia’ya  [email protected] adresinden veya 00 357 99 593919 / 00 90 548 856 30 32  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. (Voice of the Island - Europe Direct Lefkoşa)

Benzer haberler

Featured
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00 Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! 2026-06-13 11:29:00 Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor 2026-06-13 11:23:00 Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! 2026-06-13 11:15:00 Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 2026-06-13 11:11:00