Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026) Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı" Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar” Yiğit "El-Sen'in talepleri karşılanmazsa Telefon Dairesi'nde greve gideceğiz" 2026 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Robert E. Hall ve Michael Woodford kazandı Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir" Hava dört gün boyunca yağmurlu olacak, sıcaklık düşecek T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2026 yılının üçüncü dönemine ilişkin ciro payını yatırdı Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026) Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı" Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar” Yiğit "El-Sen'in talepleri karşılanmazsa Telefon Dairesi'nde greve gideceğiz" 2026 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Robert E. Hall ve Michael Woodford kazandı Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir" Hava dört gün boyunca yağmurlu olacak, sıcaklık düşecek T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2026 yılının üçüncü dönemine ilişkin ciro payını yatırdı
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İngiltere'den bir acı haber daha!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İngiltere'den bir acı haber daha!
Reklam

Çok sayıda Kıbrıslının Covid-19 salgını dolayısı ile hayatını kaybettiği İngiltere'den bir acı haber daha geldi.

İngiltere'de ikamet eden, Londra’da yaşlı bakım evinde çalışan, 49 yaşındaki Hakan Seyyar'ın dün Covid-19 savaşını kaybettiği öğrenildi. Bakım ve huzur evlerinde covid-19 salgınından ölenlerin sayısının 4 bin civari olduğu açıklanmıştı. İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu, Seyyar'ın ölümünü doğrulayarak sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Horozoğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Çok üzgünüz... İngiltere'de ikamet eden 49 yaşındaki toplum üyemiz, Hakan Seyyar bugün Covid-19 ile verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Aldığımız bilgiye göre Lefkoşa’lı Hakan Seyyar Londra’da yaşlı bakım evinde çalışıyordu. Koronavirüs özellikle Londra’daki bakım evlerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bakımevleri ve huzurevlerinde ölenlerin sayısının 4 bin civari olduğu söylendi. İki hafta önce ise binden fazla personelde koronavirüs tespit edildiği öğrenildi.
Bakımevi çalışanları en zor ve önemli görevleri yerine getiren emekçiler, lakin onlar için yeterli sayıda Covid-19 testi sağlanmıyor. Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde 150 bakımevi var ve bu evlerin yarısında salgına ait belirtiler olduğu söylenmişti. Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, 14 Nisan’da yaptığı açıklamada, hükümetten beş bin test talebinde bulunduklarını belirtti, fakat onlar için ayrılan test kotasının sadece 10 olduğu söylenmişti. 17 Nisan’da ise Enfield bölgesinde bakımevinde çalışan 26 yaşındaki toplum üyemiz Sonya Kaygan koronavirüse yenik düşmüştü. İngiltere hükümeti en başta koronavirüsle mücadelede diğer Avrupa ülkelerinden oldukça farklı bir yol izlemeyi tercih etmişti. Ülkede virüsün zamanla nüfusun büyük kısmına bulaşması ve halkın ‘sürü bağışıklığı’ geliştirmesi planlanmıştı. Çok geç alınan tedbirler ise binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Covid-19 sebebiyle İngiltere’de hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin sayısı 91’e ulaştı. Bu sayı kesin olarak bilinen, bu sayının dışında haberdar olmadığımız vakalarda var. Özellikle Londra dışında yaşayan toplum üyelerimiz hakkında haberdar olmak zor. Gerekli kurumlardan bilgi almak için Hüseyin Haşim hocamız tarafından özellikle girişimler yapılıyor. Kıbrıslı Rumlar ile ortaklaşa yaptığımız çalışmada, İngiltere’de virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslıların 300’e yaklaştığını gözlemledik. 30 Nisan’da Kıbrıslı Rumların sayısı 170’e yükselmişti, Kıbrıslı Türklerin sayısı ise şu an 91, ayrıca Londra dışında vefat eden 26 Kıbrıslı olduğunu öğrendik bunlardan bazıları Kıbrıslı Türk. Kıbrıslı Rumların bu sayılara ulaşmaları daha kolay çünkü ölümler merkezi orthodox kiliseye bildiriliyor, Kıbrıslı Türkerlerin sayısı ise bir yerde toplanmıyor. Kıbrıs Türk toplumdan virüs sebebiyle vefat edenlerin sayısını Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti Başkanı, toplumumuzun hocası Hüseyin Haşim ve Türk İslam Vakfı Başkanı Erkin Güney ile özellikle takip ediyoruz. Bilgiler, lokal hastanelerden, camilerden, cenaze işleriyle sorumlu şirketlerden, belediyelerden veya bizlere ulaşanlar kişilerden oluşturuluyor. Hüseyin Haşim ve Erkin Güney bu toplumun sessiz kahramanları, çoğumuz evimizde ailemizle birlikte bu karantina sürecini yaşıyoruz. Ama onlar her gün en az 3 cenaze kaldırıyor ve yaslı ailelere destek oluyor... İyi ki varsınız!" (Voice of the Island)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20