Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

İngiltere'de miting gerilimi: Aşırı sağcılar polisle çatıştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

İngiltere'de miting gerilimi: Aşırı sağcılar polisle çatıştı

İngiltere'de düzenlenen aşırı sağcı mitinge 100 binden fazla kişi katılırken, mitinge karşı gösteriler de düzenlendi. İngiltere’nin başkenti Londra’da, aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’ın (gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon) çağrısıyla düzenlenen “Unite the Kingdom” adlı yürüyüşe 100 binden fazla kişi katıldı. Aynı zamanda “Faşizme Karşı Yürüyüş” adıyla düzenlenen karşı gösteriye ise yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Gösterilerin merkez üssü olan Whitehall bölgesinde, Robinson’un yanı sıra eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon ve televizyoncu Katie Hopkins gibi isimler sahneye çıkarak konuşma yaptı. Karşı yürüyüşte ise milletvekilleri Diane Abbott ve Zarah Sultana’nın söz alması bekleniyordu. BİNDEN FAZLA MEMUR GÖREVLENDİRİLDİ Polis, olası çatışmaları önlemek için binden fazla memur görevlendirdi; farklı bölgelerden 500 takviye polis getirildi. İki grup arasında “güvenli bölge” oluşturmak için bariyerler kuruldu. Ancak zaman zaman polis kordonlarını aşmaya çalışan aşırı sağcı gruplarla polis arasında gerginlik çıktı. Londra Emniyeti, çok sayıda polisin saldırıya uğradığını açıkladı. Robinson, konuşmasında İngiliz mahkemelerinin “yerel halkın haklarından çok düzensiz göçmenlerin haklarını koruduğunu” savundu. Bu sözleri, mülteci karşıtı söylemler nedeniyle özellikle Londra’daki Müslüman topluluklarda endişe yarattı. Polis yetkilileri, nefret söylemi ya da ayrımcı davranışlara karşı “sıfır tolerans” uygulanacağını duyurdu.

Benzer haberler

Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” 2026-06-29 11:03:23 Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor 2026-06-29 10:59:17 Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti 2026-06-29 09:45:03 Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2026-06-29 08:55:48 İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak 2026-06-29 08:41:42 Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi 2026-06-28 21:24:53