Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası "Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım” Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur” Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı Piyasalar nefesini tuttu: ABD'den gelecek veri Bitcoin'i nasıl etkileyecek? Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor? Bakan Çavuş, Laguna Balıkçı Barınağı’nda bölge balıkçılarıyla görüştü ABD'de 12 eyalet Paramount'un Warner Bros. Discovery'yi satın alma girişimine karşı dava açtı Brent petrolün fiyatı ABD-İran geriliminin etkisiyle 80 doları aştı Trump'tan "İran'ı sert şekilde vuracağız" açıklaması Pilot uçakla gökyüzüne "sıkıldım" yazdı, izne çıkarıldı Trump'ın hamlesi piyasaları altüst etti: Altın fiyatlarında büyük çöküş Küba karanlığa gömüldü Döviz kurlarında son durum (14 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (14 Temmuz 2026) Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası "Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım” Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur” Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı Piyasalar nefesini tuttu: ABD'den gelecek veri Bitcoin'i nasıl etkileyecek? Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor? Bakan Çavuş, Laguna Balıkçı Barınağı’nda bölge balıkçılarıyla görüştü ABD'de 12 eyalet Paramount'un Warner Bros. Discovery'yi satın alma girişimine karşı dava açtı Brent petrolün fiyatı ABD-İran geriliminin etkisiyle 80 doları aştı Trump'tan "İran'ı sert şekilde vuracağız" açıklaması Pilot uçakla gökyüzüne "sıkıldım" yazdı, izne çıkarıldı Trump'ın hamlesi piyasaları altüst etti: Altın fiyatlarında büyük çöküş Küba karanlığa gömüldü Döviz kurlarında son durum (14 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (14 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, bir grup gazeteciyle kahvaltıda bir araya geldi. İncirli’ye Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile Basın Yayın Propaganda Sekreteri Ürün Solyalı eşlik etti. Toplantıya Barçın Yinanç (T24), Levent Kutay, Rasıh Reşat, Yıldız Yazıcıoğlu (GazetePencere-StüdyoRecap) ve Yusuf Kanlı katıldı.

Toplantıda İncirli, CTP’nin yeni döneme ilişkin siyasi vizyonunu, politika önceliklerini ve ülke gündemine dair değerlendirmelerini paylaştı. Görüşmede ekonomik kriz, erken genel seçim tartışmaları, kamu kurumlarının güçlendirilmesi, toplumsal uzlaşı, Kıbrıs sorunu gibi konu başlıkları ele alındı. İncirli, ülkede yaşanan ekonomik ve yönetsel sorunların temelinde kötü yönetim anlayışının bulunduğunu belirterek, CTP’nin mali disiplini sağlayacak, kurumsal yapıyı güçlendirecek ve topluma yeniden güven verecek bir yönetim anlayışıyla göreve hazır olduğunu ifade etti.

“Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz”

İncirli, CTP’nin yalnızca seçimlere hazırlanan bir parti değil, ülkenin sorunlarına yönelik somut çözüm önerileri üreten ve hükümete hazırlanan bir siyasi yapı olduğunu vurguladı. Kamu kurumlarının kapasitesinin artırılması, liyakatin yeniden tesis edilmesi ve yolsuzlukla mücadelede kararlı adımlar atılmasının öncelikleri arasında yer aldığını belirten İncirli, toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde hareket edeceklerini kaydetti. Çalıştaylar ve sektör buluşmalarıyla farklı kesimlerin görüşlerini dinlediklerini ifade eden İncirli, “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” dedi.

İncirli ayrıca, CTP’nin öncelikleri arasında kurumların kapasitesini artırmak, kamu yönetimini güçlendirmek ve hizmet kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı. Güçlü kurumların yalnızca günlük yaşam açısından değil, ülkenin uluslararası alandaki varlığı ve geleceği açısından da hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin soruları üzerine son dönemde tartışma konusu olan yasal düzenlemeler ve basın özgürlüğü konularına da değinen İncirli, ifade özgürlüğü ve haber alma hakkının demokratik toplumların temel unsurları arasında yer aldığını vurguladı. Toplumun bilgiye erişim hakkını koruyan, temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir yaklaşımın önemine dikkat çeken İncirli, halkın haber alma hakkını ve gazetecilerin ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kıbrıs sorunu, bölgesel gelişmeler ve Türkiye ile ilişkiler masadaydı

Toplantıda Kıbrıs sorunu, bölgesel gelişmeler ve Türkiye-KKTC ilişkileri de değerlendirildi. İncirli, Türkiye ile ilişkilerin kurumsal, güçlü ve karşılıklı saygıya dayalı bir zeminde yürütülmesinin önemine işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin iradesinin her koşulda esas alınması gerektiğini belirtti. Demokrasi, hukuk devleti ve temel hak ve özgürlüklerin CTP’nin siyasal duruşunun temel unsurları olduğunu belirten İncirli, hem iç politikada hem de dış ilişkilerde etkin, öngörülebilir ve çözüm odaklı bir anlayışla hareket edeceklerini ifade etti.

İncirli, CTP’nin Kıbrıs sorununa ilişkin duruşunu aktarırken, bölgede yaşanan gelişmelerin Kıbrıs üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CTP’nin son Cumhurbaşkanlığı seçiminde de çok yüksek bir oran ile ortaya konan adada siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli federal çözüm iradesine dayalı siyasal duruşunu hatırlatan İncirli, iki toplumun geleceğine ilişkin kalıcı ve adil barışa ulaşmanın önemine işaret etti.  

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın yol haritasını desteklediklerini ve girişimlerin Kıbrıslı Türklerin ortaya koyduğu iradeye sahip çıkarak yapıldığının altını çizen İncirli, Kıbrıslı Türklerin dünyada hak ettikleri yeri güven içerisinde almasının önemini vurguladı.

Görüşme, karşılıklı fikir alışverişi ve güncel gelişmelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Benzer haberler

Featured
Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor 2026-07-14 11:55:50 Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası 2026-07-14 11:51:54 "Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak 2026-07-14 11:42:13 Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım” 2026-07-14 11:00:56 Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak 2026-07-14 10:57:56 Borsa güne 0,74 düşüşle başladı 2026-07-14 10:55:57 Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur” 2026-07-14 10:53:38 Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu 2026-07-14 10:50:22 Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı 2026-07-14 10:42:02