Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) heyetini kabul etti.

Görüşmede, CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli’ye, Milletvekilleri Filiz Besim ile Şifa Çolakoğlu ve MYK üyeleri Murat Şenkul ile Feriha Tel eşlik etti. 

KTOEÖS heyetinde ise Başkanı Ahmet Karaoğulları, Genel Sekreter Adnan Zekai, Mali Sekreter Umut Yolsal, Örgütlenme Sekreteri Erkan Bulak ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Işık yer aldı. Görüşmede, özellikle Göç Yasası ve Tek Sosyal Güvenlik Yasası’nda yapılması gereken değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken, KTOEÖS tarafından hazırlanan “Göç Yasası ve Tek Sosyal Güvenlik Yasalarında Neden Değişim Yapılmalıdır?” başlıklı dosya CTP heyetine sunuldu.

Görüşmede, öğretmenlerin mali, sosyal ve emeklilik hakları açısından yaşadığı sorunlar ele alınırken, mevcut yasal düzenlemelerin yarattığı eşitsizlikler ve mağduriyetler konusunda KTOEÖS’ün değerlendirmeleri aktarıldı. Sendika, söz konusu sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerini ve yasal değişiklik taleplerini paylaştı.

Eğitim sisteminin mevcut sorunlarının da değerlendirildiği görüşmede, okullardaki altyapı eksiklikleri, tam gün eğitim uygulamasında yaşanan sorunlar ve yeni eğitim yılının öğretmen ve yönetici kadrolarındaki eksikliklerle başlayacak olmasına ilişkin endişeler ele alındı. Yeterli sayıda öğretmen münhalinin açılmaması nedeniyle ihtiyaç duyulan istihdamların gerçekleştirilemediğine dikkat çekilen görüşmede, yeni eğitim döneminde okulların kadro eksiklikleri ve buna bağlı sorunlarla açılmaması için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiği ifade edildi.

Sıla Usar İncirli görüşmede yaptığı değerlendirmede, “Öğretmenin çalışma koşullarını ve özlük haklarını güçlendiren, öğretmenlik mesleğini siyasi amaçların ve geçici hesapların dışında tutan, kamu eğitiminin niteliğini yükselten ve okul altyapısındaki eksiklikleri normalleştirmeyen bir eğitim sistemi kuracağız” dedi. İncirli, velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve Eğitim Bakanlığı’nın birlikte ürettiği, karar süreçlerine birlikte katıldığı, planlamadan müfredata, okul ortamından eğitim hizmetlerine kadar öğrencinin iyiliğini merkeze alan nitelikli bir kamusal eğitim sistemini birlikte kurgulayacaklarını söyledi.

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı 29 Eyl 2026 22:03 AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı 29 Eyl 2026 21:48 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) 29 Eyl 2026 21:34 İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 29 Eyl 2026 21:28 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı 29 Eyl 2026 21:19 KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor 29 Eyl 2026 21:05 Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" 29 Eyl 2026 20:53 Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" 29 Eyl 2026 19:58 Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı 29 Eyl 2026 19:41