Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu!
Dolar
Euro
Sterlin

IMF, küresel ekonomide 'fırtına öncesi sessizlik' uyarısında bulundu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
IMF, küresel ekonomide 'fırtına öncesi sessizlik' uyarısında bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı David Lipton, küresel ekonomi üzerinde fırtına etkisi yaratabilecek koşulların oluşmakta olduğu uyarısında bulunarak, hükümet ve merkez bankalarının durumla mücadele etmek için yeterince hazırlıklı olmayabileceğini söyledi.

ABD merkezli finans haber ajansı Bloomberg tarafından düzenlenen bankacılık konferansında konuşan Lipton, "Liderlere söyledik, 'Havalar güneşliyken çatılarınızı onarın' dedik. Ancak ben de pek çoğunuz gibi kara bulutların toplandığını görüyorum ve şu ana kadar alınan tedbirlerin yetersiz kalabileceğinden endişe ediyorum" dedi. Lipton küresel ekonominin karşı karşıya olduğu zorlukların politika yapıcıları daha önce hiç karşılaşılmamış türden sıkıntılarla burun buruna getirebileceğini vurguladı ve "Merkez bankaları muhtemelen daha da radikal önlemler almak zorunda kalacaklar" dedi. Ancak Lipton, merkez bankalarının uyguladığı para politikalarının küresel ekonomiyi girdiği zorlu süreçten çıkarma konusunda yetersiz olabileceğini de ifade etti. 'En büyük risk ABD - Çin ticaret savaşı' Lipton, 2008 küresel krizine karşılık olarak hükümetlerin mali genişlemeye gittiğini ve kamu harcamalarını artırarak büyüme oranlarını ve istihdamı desteklediğini hatırlattı ve "Ancak 10 yıl öncesindeki gibi bir manevra alanı artık yok" dedi. Lipton küresel ekonomi için en büyük riskin ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşı olduğunu vurguladı. ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen ürünlerin gümrük vergilerini yükseltmiş, Çin de aynı şekilde karşılık vererek ABD'den alınan ürünlere ek gümrük vergisi uygulamaya başlamıştı. IMF tahminlerine göre, bahsi geçen tüm gümrük vergileri uygulamaya konulursa 2020'de küresel GSYH'ye maliyeti 0.75 puan düzeyinde olacak.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) 2026-06-05 21:45:00 Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı 2026-06-05 20:11:00 Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor 2026-06-05 18:19:00 Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı 2026-06-05 15:28:00 Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı! 2026-06-05 15:07:00 Türkiye'de Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı! 2026-06-05 11:10:00 Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) 2026-06-05 08:29:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) 2026-06-04 21:31:00 Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor 2026-06-04 18:11:00