Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet Akdeniz'de deprem meydana geldi! Trafikte 431 sürücüye yasal işlem Damianos "Afrodit, Glafkos ve Pigasos (Pegasus) yataklarından elde edilecek gelir10 milyar euro olarak hesaplandı" BM taraflarla rutin görüşmeler gerçekleştiriyor Okta'dan yaz sıcaklarında su tüketimi uyarısı Üstel "KKTC'yi dijital çağa taşıyacak fiber projesi başlıyor" Yunanistan'da 24 saatte 60 yangın çıktı, bir yerleşim yeri tahliye edildi Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı Öztürkler TAK’a konuştu "Yaz döneminde ihtiyaç duyulması halinde Genel Kurul olağanüstü toplanabilecek” Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet Akdeniz'de deprem meydana geldi! Trafikte 431 sürücüye yasal işlem Damianos "Afrodit, Glafkos ve Pigasos (Pegasus) yataklarından elde edilecek gelir10 milyar euro olarak hesaplandı" BM taraflarla rutin görüşmeler gerçekleştiriyor Okta'dan yaz sıcaklarında su tüketimi uyarısı Üstel "KKTC'yi dijital çağa taşıyacak fiber projesi başlıyor" Yunanistan'da 24 saatte 60 yangın çıktı, bir yerleşim yeri tahliye edildi Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı Öztürkler TAK’a konuştu "Yaz döneminde ihtiyaç duyulması halinde Genel Kurul olağanüstü toplanabilecek”
Dolar
Euro
Sterlin

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının altıncı duruşması bugün gerçekleşti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının altıncı duruşması bugün gerçekleşti

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne ilişkin 107'si tutuklu, 5'i "müşteki sanık" olmak üzere 407 sanığın yargılandığı davada, bazı sanıklar savunma yaptı.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesince, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki salonda gerçekleştirilen duruşmada, iş insanı tutuklu sanık Ali Üner savunma yaptı.

Yaklaşık 10 aydır tutuklu olduğunu ifade eden Üner, iddianamede kendisi hakkında "rüşvet anlaşması yaptığı sabit" denildiğini ancak kimseye rüşvet vermediğini ve anlaşma yapmadığını savundu.

Kendisiyle ilgili varsayımsal ifadeler kullanıldığını, bu beyanların da gerçeği yansıtmadığını öne süren Üner, "Sanık Ümit Polat ifadesinde, Ali Sukas'ın benden para istediğini beyan etmiş. Ben hiçbir zaman Ümit Polat'a böyle bir beyanda bulunmadım. Kendisini tanımam da. Yalan söylüyor. Ali Sukas ile böyle bir anlaşma yapmış olsam, neden Ümit Polat'a bunu anlatayım? Bu hayatın olağan akışına aykırıdır. Ümit Polat'ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için böyle bir şey söylediğini düşünüyorum." dedi.

Sanık Üner, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini ve beraatini istedi.

İş insanı tutuklu sanık Evren Şirolu da savunmasında, tutuklu sanık Ümit Polat'ın beyanları nedeniyle tutuklandığını belirtti.

Şirolu, "Polat'ın iddiasına göre Ali Sukas, 2024 yılı Aralık ayının son haftasında bana, 'Alacaklarını almak istiyorsan 2 milyon lira getir, sonra da git bunu dolar yap' demiş, ben de alacaklarım için 60 bin dolar getirmişim, hala da alacaklarımı almamışım. Nerede ve ne zaman bu parayı verdiğime dair ise bir bilgi yok. Ben alacaklarımın hepsini aldım. Neden kalkıp Ali Sukas'ı şikayet edeyim?" ifadelerini kullandı.

Ağaç AŞ'ye ilk kez 2022 yılında mal sattığını belirten Şirolu, "Ağaç AŞ'nin hiçbir ihalesine girmedim, bütün satışlarımı normal yoldan yaptım. Ali Sukas ile yakın bir bağım yoktur. 4 yılda 10 dakikayı geçmeyecek şekilde makamında 4-5 kere görüşmüşümdür." diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan iş insanı Hüsnü Yüksel Tunar ise savunmasında, peyzaj işleri yaptığını, 12 yıl fidanlık işlettiğini, yurt dışından bitki getirdiğini, sonrasında daha büyük projelere yöneldiğini kaydetti.

Sanık Tunar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilk çalışmalarına 1997 yıllarında başladığını, pandemi sonrasında özel sektörde dağılma olduğunda Ağaç AŞ'de ağırlıklı bakım işleri yaptığını anlattı.

Sanıklardan Kadir Gümüş'ün kendisi hakkında 5 kez ifade verdiğini aktaran Tunar, bu ifadelerin çelişkilerle dolu olduğunu ve 2'sinin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verildiğini dile getirdi.

Sanık Tunar, "Sanık Kadir Gümüş, tarihi belli olmayan iddiaları, miktarı belli olmayan paraları benimle gönderdiğini söylemiş. Keşke burada olsa, gözlerinin içine neden böyle söylediğini sorsam." diye konuştu.

İddianamede yer alan ihale tarihleri ile para aldığı tarihlerin birbirini tutmadığını ileri süren Tunar, kendisine verilen paraları Ertan Yıldız'a verdiği iddialarının bulunduğunu ancak Yıldız ile hiç görüşmediğini ifade etti.

Sanık Tunar, "Ali İhsan Mengir'den bir gayrimenkul aldım, ikinci bir daire için de peşinat verdim. Sonra vazgeçtim almaktan, bu paranın geri ödemesi vardı, çek aldım. Kim çek ile rüşvet alır? Bu çek ticari faaliyetimizin ispatı. Bu para bir yere aktarılır da 'somut delil bulduk' dersiniz. O tarihte bakılsın, para çekilmemiş." şeklinde konuştu.

İş insanı olduğunu ve daire alıp satabileceğini söyleyen Tunar, "Ben belediye görevlisi değilim ki. Ağaç AŞ ile yoğun şekilde bakım işlerinde çalıştım. Ne ödemelerim değişmiş ne sistemim değişmiş. Benim menfaatim ne, bu para taşımacılığından? Böyle bir durumda bir makam veya daha fazla iş beklenir. Öyle bir insan değilim. 2012 yılında aldığım evde oturuyorum halen. Siyasetle uzaktan yakından alakam yok. Siyasi menfaat beklemediğimi ifade ediyorum." dedi.

Duruşma yarına ertelenirken, şu ana kadar yargılamada toplam 8 sanık savunma yapmış oldu.

Benzer haberler

Featured
Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" 2026-07-05 19:13:00 Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var 2026-07-05 14:11:04 Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor 2026-07-05 14:02:52 Larnakalılar İskele’de buluştu 2026-07-05 13:32:00 incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" 2026-07-05 13:04:13 Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı 2026-07-05 12:59:41 Kutlu Adalı anılacak 2026-07-05 12:55:13 ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti 2026-07-05 12:48:32 PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı 2026-07-05 12:41:32