Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Dolar
Euro
Sterlin

“İlk ve son söz Türkiye’de"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“İlk ve son söz Türkiye’de"

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Müsteşarı Vasilis Palmas, Kıbrıs Rum tarafının, Berlin’de gerçekleştirilecek üçlü görüşmeyi ihtiyatlı iyimserlikle karşıladığını ifade etti.

Kathimerini gazetesine söyleşi veren Başkanlık Müsteşarı Vasilis Palmas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıs’taki liderlerle Berlin’de gerçekleştireceği üçlü görüşme konusundaki düşüncelerini aktardı. “Türkiye provokasyonlara devam ederken üçlü görüşmeye ilişkin beklentinin ne olduğunun” sorulması üzerine Palmas, Kıbrıs Rum tarafının, Berlin’e ihtiyatlı iyimserlikle gideceğini belirtti. Türkiye’nin, “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “provokasyon ve saldırganlığının”, Maraş’taki çabasının ve izlediği tehditkar politikanın sadece Kıbrıs’ta değil bölgede de bilinmekte olduğunu savunan Palmas, doğal olarak bunun kendilerine ihtiyatlı olmaktan başka bir seçenek bırakmadığını söyledi. Palmas, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sahip olabileceği herhangi bir iyi niyetten bağımsız olarak “ilk ve son sözün Türkiye’de olduğunu” ileri sürdü. Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununa iki kesimli iki toplumlu federasyon zemininde çözüm bulunması hedefiyle özlü diyaloğa ilişkin “samimi” niyetinden de söz eden Palmas, üçlü görüşmenin, beşli bir konferansın önceden ilan edilmesi olarak addedilip addedilmeyeceği şeklindeki soru üzerine Palmas, üçlü görüşmenin ardından, muhtemelen, bunu; ya teknokratlar ya da dışişleri bakanları düzeyinde beşli bir konferansın izleyebileceğini ifade etti. Palmas, özlü müzakerelerin belki de artık, KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeniden başlayacağından da söz etti. Palmas söyleşisi sırasında iç konulara ilişkin soruları da yanıtladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin 2026-06-14 19:59:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi 2026-06-14 19:23:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00 İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" 2026-06-14 18:00:00 YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu 2026-06-14 17:53:00 KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu 2026-06-14 17:41:00