Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mısır, 1 Ekim kutlamaları için Güney Kıbrıs’a askeri birim gönderecek Haspolat'ta feci iş kazası: 42 yaşındaki işçi hayatını kaybetti! SOS Çocukköyü Derneği “Çocuk koruma politikaları uygulama çalışmaları hayata geçirilmelidir” Anibal “Okul servisi denetimleri eğitim yılı başlamadan tamamlanmalı" Lefkoşa'da bazı caddelerde trafik akışı kontrollü verilecek Küresel piyasalar Orta Doğu riskleri arasında yön arıyor Hristodulidis “Görüşme kısa ama özlüydü” Avrupa Merkez Bankası bu yılın ikinci faiz artırımına hazırlanıyor BY “Okulların temel ihtiyaçları kamusal bütçeden karşılansın” Çeler “Araştırılan hükümet, araştırmanın hakimi olamaz” Petrol fiyatları jeopolitik gerilimlerin etkisiyle 100 doları aştı Erhürman ile Hristodulidis görüşmesi tamamlandı Tatlısu Belediyesi, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı Bir haftada 51 kaza meydana geldi, 27 kişi yaralandı Liderler görüşmesi başladı Holguin, New York ve Kıbrıs ziyaretlerini sağlık sorunları nedeniyle iptal etti Lefkoşa'da 50 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu Serdaroğlu “Kadınları hayatta tutacak etkin bir devlet mekanizması görmek istiyoruz” Filo Jet faciasında arama çalışmaları 11’inci gününde Atan “Bu kaçıncı kadın cinayeti, bu kaçıncı şiddet vakası” Mısır, 1 Ekim kutlamaları için Güney Kıbrıs’a askeri birim gönderecek Haspolat'ta feci iş kazası: 42 yaşındaki işçi hayatını kaybetti! SOS Çocukköyü Derneği “Çocuk koruma politikaları uygulama çalışmaları hayata geçirilmelidir” Anibal “Okul servisi denetimleri eğitim yılı başlamadan tamamlanmalı" Lefkoşa'da bazı caddelerde trafik akışı kontrollü verilecek Küresel piyasalar Orta Doğu riskleri arasında yön arıyor Hristodulidis “Görüşme kısa ama özlüydü” Avrupa Merkez Bankası bu yılın ikinci faiz artırımına hazırlanıyor BY “Okulların temel ihtiyaçları kamusal bütçeden karşılansın” Çeler “Araştırılan hükümet, araştırmanın hakimi olamaz” Petrol fiyatları jeopolitik gerilimlerin etkisiyle 100 doları aştı Erhürman ile Hristodulidis görüşmesi tamamlandı Tatlısu Belediyesi, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı Bir haftada 51 kaza meydana geldi, 27 kişi yaralandı Liderler görüşmesi başladı Holguin, New York ve Kıbrıs ziyaretlerini sağlık sorunları nedeniyle iptal etti Lefkoşa'da 50 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu Serdaroğlu “Kadınları hayatta tutacak etkin bir devlet mekanizması görmek istiyoruz” Filo Jet faciasında arama çalışmaları 11’inci gününde Atan “Bu kaçıncı kadın cinayeti, bu kaçıncı şiddet vakası”
Dolar
Euro
Sterlin

İklim krizine dikkati çekmek için Londra'dan İstanbul'a yürüdü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İklim krizine dikkati çekmek için Londra'dan İstanbul'a yürüdü
Reklam

Kanadalı iş insanı ve iklim aktivisti Craig Cohon, iklim krizine dikkati çekmek için İngiltere'nin başkenti Londra'dan İstanbul'a uzanan 4 bin 250 kilometrelik yürüyüşünü 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde tamamladı.

Cohon, küresel ısınmayı durdurmak için karbon giderme çözümleri konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan "walk it back" kampanyası kapsamındaki yürüyüşüne 3 Ocak'ta Londra'dan başladı.

Yaklaşık 5 ay boyunca günde 25 ila 35 kilometre yürüyen Cohon, 4 bin 250 kilometrelik rotası üzerinde bulunan 82 şehir ve ilçede, 19 yerel yetkili ve 76 şirket yöneticisiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Yürüyüşünü, Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran'da İstanbul'da tamamlayan Cohon'u, kampanyasının son durağı olan Galata Köprüsü üzerinde Kanada'nın Türkiye Büyükelçisi Jamal Khokhar ile çeşitli kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Cohon, "İstanbul'a ulaşmak bir son değil. Karbon giderimi konusundaki diyaloğu devam ettirme gibi bir görevimiz var. Bu yolculuğun sadece ilk yedi milyon adımını attık." dedi.

Kanada'nın Türkiye Büyükelçisi Jamal Khokhar da "Craig'i ve walk it back ekibini bu konunun önemini vurguladıkları için kutluyorum ve Kanada'nın iklim değişikliğiyle mücadele konusunda güçlü adımlar atarak küresel çabalara öncülük etmesinden gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Cohon ve beraberindekiler daha sonra Tarihi Yarımada'daki bazı noktaları ziyaret etti.

Benzer haberler

Dünya
İsveç, ülkeyi terk eden göçmenlere 36 bin dolar ödeyecek 9 Eyl 2026 09:34 İngiltere’deki hava kontrol sisteminin çökmesi sonucu uçuşların aksaması devam ediyor 9 Eyl 2026 08:49 ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi 8 Eyl 2026 22:02 Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun 8 Eyl 2026 21:55 Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler 8 Eyl 2026 21:40 Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı 8 Eyl 2026 21:18 İngiltere'de uçuşlar aksadı 8 Eyl 2026 21:11 Amazon kargo uçağının ölümcül kazasındaki uçuş kayıt cihazları kurtarıldı 8 Eyl 2026 09:53 İngiltere ile İsrail arasında gerilim yükseliyor 8 Eyl 2026 08:32