Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026) Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı Holguin "Bir anlaşmaya hem çok uzak hem çok yakınız” İsrail, Güney Kıbrıs'a açık deniz karakol gemisi tedarik edecek TDP’den YSK’ya başvuru… Ekinci “Bu artık seçimin güvenilirliği meselesi” Çarşamba ve cuma günü bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Üç gün sağanak yağış bekleniyor, yarın sabah yer yer sis bekleniyor Güven Sigorta Time Attack Şampiyonası’nda final yapıldı ABD'de enflasyon endişeleri artarken dikkatler Fed'in bu haftaki faiz kararına çevrildi AJet, KKTC uçuşlarına indirim kampanyası başlattı İncirli “Yapılan kimsenin yanına kâr kalmayacak” UBP'de itirazlar reddedildi, karar açıklandı Karaoğulları “Türkiye’den öğretmen görevlendirmesine son verilmeli” Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin saati değişti Karpaz istikametinden, İskele istikametine gidecek sürücülerin dikkatine Çayırova ve Gönyeli'de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı, ehliyetsiz sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (26 Ekim 2026) Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026) Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı Holguin "Bir anlaşmaya hem çok uzak hem çok yakınız” İsrail, Güney Kıbrıs'a açık deniz karakol gemisi tedarik edecek TDP’den YSK’ya başvuru… Ekinci “Bu artık seçimin güvenilirliği meselesi” Çarşamba ve cuma günü bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Üç gün sağanak yağış bekleniyor, yarın sabah yer yer sis bekleniyor Güven Sigorta Time Attack Şampiyonası’nda final yapıldı ABD'de enflasyon endişeleri artarken dikkatler Fed'in bu haftaki faiz kararına çevrildi AJet, KKTC uçuşlarına indirim kampanyası başlattı İncirli “Yapılan kimsenin yanına kâr kalmayacak” UBP'de itirazlar reddedildi, karar açıklandı Karaoğulları “Türkiye’den öğretmen görevlendirmesine son verilmeli” Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin saati değişti Karpaz istikametinden, İskele istikametine gidecek sürücülerin dikkatine Çayırova ve Gönyeli'de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı, ehliyetsiz sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (26 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"İkinci dalga olasılığında artık kapatma falan olmayacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"İkinci dalga olasılığında artık kapatma falan olmayacak"
Reklam

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin sorularını yanıtlayarak Covid-19 pandemi dönemi ve sonrasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Taçoy, ikinci dalga olasılığında artık kapatma falan olamayacağını, hazırlıkların ona göre yapılacağını söyledi. Düşünülen yatırımlarla, ikinci dalga diye bahsedilen olayda geliştirilecek pandemi hastanesiyle hayata normal bir şekilde devam edileceğini düşündüğünü ifade eden Taçoy, bu konuda da bir çok çalışma yapıldığını kaydetti. Pandemi konusunda diğer ülkelerdeki gelişmelerin, kayıt altına giren ve yeni giren hastaların, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı raporların takip edilerek, ülke şartlarına göre bir takım çalışmalar yaptıklarını anlatan Bakan Taçoy, hangi ülkelerde pandeminin artık devam etmediğini veya yeni hasta sayısının giderek düştüğü konusunda sınıflandırmalar yaptıklarını, ölüm sayısının azaldığı ülkeler  arasında sınıflandırma yaptıklarını, nüfus ve sayıya göre bunları gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlattı. Taçoy, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda ise 1 Temmuz’dan itibaren bu ülkelerden gelecek yolcuların kategorize edilerek, riskli bölgelerden gelecek yolcuların hangi kriterlerle ülkeye  gelebileceğini belirlediklerini ve artık hayatın normale dönebilmesi için planlama yaptıklarını söyledi. Bundan sonra önemli olanın kendi kendimizi koruyabilmek olduğunu söyleyen Bakan Taçoy, “Sanırım biz kendimize fazla güvendik, bize hastalık yoktur dedik. Sanki hiç gelmeyecekmiş gibi yaşamımızı  sürdürüyoruz. Ancak unutmamalıyız ki bu hasatlık bize her an gelebilir. Tedbiri hiçbir şekilde elden bakmadan yolumuza bir şekilde devam etmemiz gerekir” dedi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımının devam etmesi, hijyen koşullarının mutlaka yapılması, restoranlarda ve diğer yerlerde aynı kaplardan yemek yenilmemesi gibi olayların elzem olduğunu kaydetti. Bakan Taçoy, eğer dünyadaki olumsuzluklar bir daha tekrarlayıp, çarpan etkileriyle bize ulaşmazsa,  2021 yılı içinde ekonominin eski hızına kavuşacağına inanç belirtti. (TAK)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20