İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Şap Hastalığı konusunda işbirliği yapıyor

Voice Kıbrıs Haber
İki toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Leonidas Phylactou, komite aracılığıyla şap hastalığı konusunda Kıbrıslı Türk tarafıyla işbirliği yapıldığını söyledi.
Phylactou, Komite üyelerinin temas halinde olduğunu ve Kuzey Kıbrıs'taki şap hastalığıyla ilgili bilgi alışverişi amacıyla toplantılar düzenlediklerini, en son toplantının ise Güney Kıbrıs'ta bir vaka tespit edilmeden önce Pazartesi günü yapıldığını belirtti.
Phylactou, Kıbrıs Türk tarafının, Kuzey Kıbrıs'ta karantina altına alınan bölgelerde güvenlik önlemleri aldığını ve izleme yaptığını aktardı.
Phylactou, Güney’de görülen ilk vakanın, Boğaziçi köyünde tespit edilen bölgeden yayılmadığını söyledi.
AB tarafından Kıbrıs Türk tarafı için gönderilen şap aşılarıyla ilgili olarak Phylactou, aşıların geçen Cuma günü teslim edildiğini ve sözkonusu bölgede aşılama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Komiteye verilen bilgide, Kuzey Kıbrıs'ta ekonomik etkiler nedeniyle itlaftan kaçınmak için aşılama politikasının tercih edildiğini belirtildi
(Kaynak: KHA)
Benzer haberler
Featured
Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi
Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı
Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu
Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek”
Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım”
İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor
İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı
24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı
Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı



