Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İki toplumlu fotoğraf sergisi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İki toplumlu fotoğraf sergisi
Reklam

Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Hizmetleri, “Baf 2017” ile işbirliği içinde, “Baf 2017” etkinlikleri çerçevesinde, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçılarının katılımıyla, Ekim2017’de, “Taş ve Deniz” adlı bir fotoğraf sergisi oluşturma yönünde çalıştıkları açıklandı.

Kültür Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, serginin gerekçesi şöyle özetlenmiştir: “taş, ayrılmaz bir şekilde Kıbrıs halkının kaderi ile bağlantılı olup deniz de bünyesel yapılandırılmasının şekillenmesinde önemli bir unsur ve şiirsel toplantının ana teması olacak”.

Düşüncede, “kültürel değer olarak deniz, ötekiliğe, diyalog ve temas görüntüsüne açık olarak, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk sanatçıları bir araya getirir”.

Söz konusu sergiye katılmak isteyen her Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı, fotoğraflarını içeren portföyü, sergi yöneticisi Platona Rivelli'ye, aşağıdaki elektronik adrese gönderebilir: [email protected].

Ek olarak, portföydeki resimlerin, kısıtlama veya yerel ve coğrafi tespitler olmadan söz konusu tema ile ilgili olması gerekmektedir.

Portföye, 2000 pixel boyutunda 5 ile 10 fotoğraf (renkli, siyah- beyaz ya da karışık),  fotoğraf sanatçısının adı, telefon numarası, posta adresi ve elektronik adresi de içerilmelidir.

Portföye son başvuru tarihi 1 Mart 2017 olarak açıklandı.

Yönetici, sergiye katılacak sanatçıları sanat kriterlerine göre seçecek.

Fotoğraf sanatçılarının seçimi, gönderilen fotoğrafların da seçileceği anlamına gelmez.

Sergilenecek portföyün düzenlenmesi amacıyla yönetici ile iletişim içinde bulunmak isteyen sanatçılar, sonunda, sayı kısıtlaması olmadan daha fazla resim içerebilecekler.

Yönetici ile Rumca, İngilizce veya Fransızca olarak iletişim kurulabilir.

Fotoğrafların, tanınan kişilikleri içermesi durumunda, fotoğraf sanatçısı, bunları sergileme konusunda, onlardan izin aldığına dair bir belgeyi yöneticiye gönderme sorumluluğu altında bulunuyor.

Kaynak: CNA

Benzer haberler

Featured
İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” 29 Ağu 2026 20:42 “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu 29 Ağu 2026 19:42 Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem 29 Ağu 2026 19:39 Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! 29 Ağu 2026 19:33 Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı 29 Ağu 2026 19:23 İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" 29 Ağu 2026 19:19 ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor 29 Ağu 2026 18:54 NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 29 Ağu 2026 18:48 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı 29 Ağu 2026 18:39