İki toplumlu film gösterimi etkinliği gerçekleşti
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve İlkokul ve Anaokulu Öğretmenleri İlerici Hareketi - PROODEFTIKI (Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών) “21 Eylül Barış Etkinlikleri” çerçevesinde iki toplumlu bir film gösterimi etkinliği gerçekleştirdi.
“Smuggling Hendrix – Hendrix’i Kaçırmak” isimli filmin gösterildiği etkinliğe adanın kuzeyinden ve güneyinden gelen öğretmenlerin yanı sıra, sendikacılar, siyasetçiler ve akademisyenler katıldı. Dayanışma Evi'nde gerçekleşen film gösteriminin ardından katılımcılara resepsiyon verildi.
Kıbrıslı yönetmen Marios Piperides’in yönettiği ve sınırdan kaçan köpeği Jimi’yi geri almak için uzun ve karmaşık bir durumun içine düşen Yiannis’in hikayesine odaklanan filmde; “adanın iki bölgesi arasında hayvan alışverişi yasaklandığından, Yiannis, en iyi arkadaşı Jimi’yi kaçırmak için adanın kuzeyinde yaşayan Hasan’la ve başka beklenmedik karakterlerle iş birliği kurmak zorunda kalır. Köpeğini kaybeden bir adamın sıradan öyküsüyle film, insanları bölen bütün sınırların anlamsızlığını gözler önüne seriyor.”
“Smuggling Hendrix – Hendrix’i Kaçırmak” isimli filmin gösterildiği etkinliğe adanın kuzeyinden ve güneyinden gelen öğretmenlerin yanı sıra, sendikacılar, siyasetçiler ve akademisyenler katıldı. Dayanışma Evi'nde gerçekleşen film gösteriminin ardından katılımcılara resepsiyon verildi.
Kıbrıslı yönetmen Marios Piperides’in yönettiği ve sınırdan kaçan köpeği Jimi’yi geri almak için uzun ve karmaşık bir durumun içine düşen Yiannis’in hikayesine odaklanan filmde; “adanın iki bölgesi arasında hayvan alışverişi yasaklandığından, Yiannis, en iyi arkadaşı Jimi’yi kaçırmak için adanın kuzeyinde yaşayan Hasan’la ve başka beklenmedik karakterlerle iş birliği kurmak zorunda kalır. Köpeğini kaybeden bir adamın sıradan öyküsüyle film, insanları bölen bütün sınırların anlamsızlığını gözler önüne seriyor.” Benzer haberler
Featured
Güney’de büyük av pazar günü başlıyor
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, TDT Zirvesi’ne katılmak üzere Ankara’ya gitti
Kıbrıs Rum Yüksek Mahkemesi’nden evlilik yoluyla vatandaşlık kararı
Üstel’den Yaşar Güler’e teşekkür “Egemen eşitlikten geri adım atılmayacak”
Aysan Özcezarlı “Serkan Özcezarlı’nın ölümüne ilişkin sorularımız hâlâ yanıtlanmadı, verilen sözler tutulmadı”
En fazla yağış Esentepe’de kaydedildi
Ellinas “Kronos’tan elde edilecek kazanç çok az”
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Kıbrıs Tarım-Gıda Forumu 3-5 Kasım’da düzenlenecek




