İki toplumlu fidan dikimi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa İlçe Örgütü ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren AKEL’in temsilcileri bugün Tuzla’da fidan dikti.
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa İlçe Örgütü ile AKEL temsilcilerinin yer aldığı etkinlikte yaklaşık 100 fidan dikildi. EtkinlikteCTP Gazimağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp hazırlananortak basın bildirisini Türkçe okudu. Oktay Kayalp, etkinlikle Kıbrıslı Türkler ve Rumların barış ve birleşik bir Kıbrıs için iş birliği için mücadele etme isteklerini ortaya koyduklarını söyledi.
Kayalp, Kıbrıs sorununa siyasi eşitlik ve iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temelinde Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak geleceklerini birlikte inşa edecekleri bir çözümün bulunması çabalarını desteklediklerini kaydetti.
Oktay Kayalp’ın konuşmasının ardından AKEL Yetkilisi ChrysanthosZennettos ortak açıklamayı Rumca olarak okudu.
Türk ve Rum partililerin katıldığı etkinlikte Kayalp ve Zennettos birlikte fidan da dikti.
Kaynak: BRT Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




