III. Acapulco Sanat Çalıştayı başladı

Voice Kıbrıs Haber
III. Acapulco Sanat Çalıştayı, “Akdeniz’de Hafıza ve Katman” temasıyla dün başladı.
Çalıştay sonunda ortaya çıkan eserler, perşembe akşamı Acapulco Academia Salonu’nda düzenlenecek sergide sanatseverlerle buluşacak.
Çalıştay ve serginin küratörü Ayhatun Ateşin tarafından yapılan açıklamaya göre, perşembe gününe kadar devam edecek çalıştay, Acapulco ev sahipliğinde Alashia Terracotta Sanat Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Farklı ülkelerden ve disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren etkinlik, Akdeniz’in kültürel mirası, kıyı kültürü, bellek ve iz kavramlarının ele alındığı, denizle olan ilişkinin çalışmalara yansıtılacağı baskı resim çalıştayı ve baskı-seramik sergisinden oluşuyor.
- Kavuklu: “Akdeniz’in kültürel mirasını çağdaş sanatla buluşturmaya devam ediyoruz”
Acapulco Resort Convention Spa Yönetim Kurulu Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Akdeniz’in kültürel mirasını Acapulco Sanat Çalıştayları aracılığıyla çağdaş sanatla buluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.
Kavuklu, sanatın farklı coğrafyalardan gelen sanatçılar arasında diyalog ve paylaşım ortamı oluşturduğunu ifade ederek, III. Acapulco Sanat Çalıştayı’nın kültürlerarası etkileşim, ortak hafıza ve yaratıcı birliktelik açısından önemli bir platform haline geldiğini kaydetti.
- Ateşin: “Akdeniz coğrafyasının kültürel belleği yeniden yorumlanıyor”

Sanat çalıştayı ve serginin küratörü sanatçı Ayhatun Ateşin ise, “Akdeniz’de Hafıza ve Katman” temasının, Akdeniz coğrafyasının çok katmanlı kültürel belleğini baskı resim ve seramik aracılığıyla yeniden yorumladığını söyledi.
Ateşin, farklı ülkelerden ve disiplinlerden sanatçıların ortak üretim sürecinde bir araya gelmesinin, bireysel hafızaları ortak bir kültürel katmanda buluşturduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı




