"İhlal olursa anlaşmadan çekiliriz"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rusya'nın tek taraflı askıya aldığı tahıl koridoru yeniden işlevsel hale geldi. Rusya, BM ve Türkiye'nin desteğiyle Ukrayna'dan gerekli yazılı garantileri aldığını söyledi. Putin ise garantilerin ihlal edilmesi durumunda anlaşmadan çekilme haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
Tahıl krizi sona erdi: Rusya'dan Türkiye açıklaması
Rusya'nın tek taraflı askıya aldığı tahıl koridoru yeniden işlevsel hale geldi. Rusya, BM ve Türkiye'nin desteğiyle Ukrayna'dan gerekli yazılı garantileri aldığını söyledi. Putin ise garantilerin ihlal edilmesi durumunda anlaşmadan çekilme haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
Ukrayna'da üretilen tahılın dünyaya ulaştırılması için açılan tahıl koridorundaki sorunlar çözüldü.
RUSYA'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen ardından tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı olarak askıya alan Rusya'dan da bir açıklama geldi.
Tahıl koridoru anlaşmasının Ukrayna ayağından sorumlu olan Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da 3 Kasım günü 8 geminin Ukrayna limanlarından ayrılacağını duyurdu.
Kubrakov, "Karadeniz Tahıl Girişimi devam ediyor. 3 Kasım Perşembe günü tarım ürünleri taşıyan 8 geminin tahıl koridorundan geçmesi bekleniyor. BM'den onay aldık. Ayrıca yarın Boğaz'da denetimler yapılacak" ifadelerini kullandı.
Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.
Moskova, gemilerinin yaşadığı güvenlik sorunları ve kendi gübresini dünyaya satamadığı gerekçesiyle anlaşmayı askıya almıştı.
Benzer haberler
Dünya
İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi
İsrail 4 milyar dolarlık ABD yardımını kesecek
California Valisi Newsom eyaletteki tüm idam mahkumlarının cezasını müebbet hapse çevirdi
Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor
Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı




