İçişleri Bakanlığı'ndan cezaevine bayram müjdesi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince, Merkezi Cezaevinde uzun süredir aile ve yakınlarıyla yüzyüze görüşme gerçekleştiremeyen mahkum ve tutukluların, sağlık riski yaratmayacak şekilde, Sağlık Bakanlığı uzmanlarının önerdiği tedbirler çerçevesinde, kapalı görüş sistemi ile aile ve yakınlarıyla görüşmelerine imkan yaratıyor.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bakanlığımızın,10 Mart 2020 itibariyle Koronavirüs’e karşı Merkezi Cezaevinde aldığı tedbirler çerçevesinde mahkum ve tutukluların sağlığının korunması amacıyla açık ve kapalı görüşler durdurulmuştu. Covid-19 mücadelesinde belli bir noktaya gelindikten sonra tedbiri elden bırakmadan kısa süre önce mahkum ve tutukluların online olarak aileleriyle görüntülü görüşmelerine imkan yaratılmış ve bu olağan dışı koşullarda mahkum hakları gözetilerek hareket edilmiştir. Covid-19 mücadelesi kapsamında gelinen aşamada aşağıdaki tedbirler çerçevesinde ve Cezaevi İdaremizin düzenlediği program kapsamında, uzun bir süredir aile ve yakınlarıyla yüz yüze görüşme imkanı bulamayan mahkum ve tutukluların Ramazan Bayramı süresince aile ve yakınlarıyla yüz yüze görüşme şansı bulacakları kapalı görüş imkanı sağlanacaktır.
Bu bağlamda;
1. Kapalı görüş için gelen ziyaretçilerin girişte ateş ölçerle kontrolü yapılacaktır. Ziyaretçilerin cezaevinde bulundukları süre zarfında mesafe kurallarına uymaları, maske ve eldiven takmaları zorunlu olacaktır.
2. Mahkum ve tutuklular, aile ve yakınları ile her mahkum için bir kez olmak kaydıyla, en çok iki kişiyle görüşme yapabilecektir.
3. Bayram ziyaretleri 24-27 Mayıs 2020 tarihleri arasında sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki periyot şeklinde gerçekleştirilecektir. Birinci periyot saat: 09.00-13.00 / ikinci periyot ise saat:13.00-16.00 arasında olacaktır.
4. Kapalı görüş odası her görüşmeden sonra dezenfekte edilip havalandırılacaktır.
5. Her mahkum ve tutuklu için görüşme süresi 15 dakika ile sınırlı olacaktır.
6. Ağır ceza hükümlüleri için Bayram Ziyareti 24-25 Mayıs tarihlerinde tam gün, Hafif ceza hükümlüleri için Bayram Ziyareti 26 Mayıs tarihinde sabah 09.00-13.00 saatleri arasında, Hükümsüz tutuklular için Bayram Ziyareti ise 26 Mayıs öğleden sonra 13.00-16.00 saatleri ile 27 Mayıs tam gün olacak şekilde düzenlenmiştir.
7. Mahkum ve tutukluların, Bayram süresince ziyaret günlerini ve saatlerini önceden ailelerine telefoniyen bildirmeleri cezaevi idaresi tarafından sağlanacaktır.
8. Bayram ziyaretleri süresince mahkum ve tutuklular için eşya veya para alımı yapılabilecek fakat eşyalar 6 saat bekletildikten sonra mahkum ve tutuklulara verilecektir.
9. Mahkum ve tutukluların çocukları dışında cezaevine çocuk ziyaretçi alınmayacaktır.
(Voice of the Island)
Benzer haberler
Featured
Lefke Hurma Festivali pazar günü başlıyor
Barack Obama “Bu gece Amerikan halkı açık bir mesaj gönderdi”
Borsa güne yüzde 1,22 yükselişle başladı
Güney Kıbrıs'ta Şap salgını sonrası çiftlikler açılmayı bekliyor
Yüksek Mahkeme “Mahkeme kararları seçim takvimine göre değil, somut olgulara ve yasal mevzuata göre verilir”
Yerapetridis “Yunanistan-Kıbrıs bağlantısı normal şekilde ilerleyecek”
Abdul El Sayed, ABD'nin ilk Müslüman senatörü oldu “Donald, bana sadece 'Senatör' diyebilirsin"
En çok yağış Salamis'te kaydedildi
ABD'de Kongre ara seçimlerinde ilk sandıklar kapandı




