İçişleri Bakanı Oğuz’dan İSİAS Otel davasıyla ilgili açıklama “Adalet mücadelemiz sonuna kadar sürecek”

Voice Kıbrıs Haber
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, İSİAS Otel davası kapsamında kamu görevlilerine ilişkin yargı sürecinin yarın başlayacak olması nedeniyle açıklama yaptı. Yaşanan acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Bakan Oğuz, adalet arayışlarının kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Bakan Oğuz, "Yarın başlayacak olan kamu görevlileriyle ilgili mahkeme süreci öncesinde, acılarımızın ilk günkü tazeliğini koruduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. En büyük tesellimiz, sorumluların hak ettikleri cezayı almalarıdır. Bu bağlamda adalet mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla sürecektir" dedi.
Müteahhit ve mühendislerle ilgili istinaf sürecinin devam ettiğini hatırlatan Oğuz, sürecin yeni bir aşamasına geçildiğini belirtti. Oğuz, “Yarın, 'Şampiyon Meleklerimize' ve birçok canımıza mezar olan bu binaya izin verenlerin yargılanacağı aşamaya geçiyoruz. Temennimiz, bu sorumluların en ağır cezaları almasıdır” ifadelerine yer verdi.
Binanın sahiplerinin açgözlülüğü, hırsı ve doyumsuzluğu kadar, buna göz yumanların da bu faciaya neden olduklarını vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti:
“Bina sahiplerinin açgözlülüğü, hırsı ve doyumsuzluğu kadar, buna göz yumanlar da bu yapının bir mezarlığa dönüşmesine izin vererek neden olanlar da en az onlar kadar suçludur.”
Açıklamasının sonunda tüm toplumun tek yürek olduğunu belirten Oğuz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, tüm kalbimizle ve tek yürek olarak, ilk günkü gibi adalet arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak
Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama
Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike
Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı"
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti"
Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı
Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor
Şentuğ “Doğaya bilinçsizce fırlatılan her çöp, ekosisteme doğrudan zarar verir”
Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı


