Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı Kolombiya'da can kaybı artıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız" İran “Hürmüz Boğazı hala kapalı ve şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak” “Hayaller Örülür” Projesi’nin ilk buluşması Haspolat’ta düzenlendi Ercan'daki trafik karmaşasına son verecek uygulama başlıyor Kacır “Türkiye’nin Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya göndereceğiz” TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak Ercan çevresinde dron uçuşlarına yasak: 11 köyü kapsıyor Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz” Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı Kolombiya'da can kaybı artıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı İncirli "Kamu eğitiminin niteliğini yükselten bir eğitim sistemi kuracağız" İran “Hürmüz Boğazı hala kapalı ve şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak” “Hayaller Örülür” Projesi’nin ilk buluşması Haspolat’ta düzenlendi Ercan'daki trafik karmaşasına son verecek uygulama başlıyor Kacır “Türkiye’nin Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya göndereceğiz” TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak Ercan çevresinde dron uçuşlarına yasak: 11 köyü kapsıyor Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

"İçinde bulunulan yapı tepeden tırnağa değişmeye mahkum"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"İçinde bulunulan yapı tepeden tırnağa değişmeye mahkum"
Reklam

Meclis Genel Kurulu'nda güncel konuşmalar yapıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da konuşmasında, toplu ulaşımın pandemi süreci içerisinde en fazla etkilenen ve etkinin ne kadar süreceğinin kestirilemeyen bir sektör olduğunu ancak genel anlamda analiz yaparken sektörün sadece belli taşımacılık modelleri üzerinden tartışmayı çok doğru bulmadığını kaydetti. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getiren Atakan, odaklanılması gerekenin, sürecin uğrayacağı tüm zararları tazmin etmek değil de en az zararla atlatmak olduğunu söyledi. İçinde bulunulan yapının tepeden tırnağa değişmeye mahkum sürdürülemez ve devam ettirilemez bir yapı olduğunu dile getiren Atakan, tüm taşımacılık izinlerin birbirinden farklı olduğunu ve farklı sözleşmelerden dolayı uygulamaların da farklı olduğunu söyledi. Atakan, birçok proje ürettiklerini ve sektör temsilcilikleriyle çeşitli toplantılar yaptıklarını kaydetti. Bugüne kadar yaratılmış bozuk düzenin sürecin gidişatını etkilediğini söyleyen Atakan, sektörün, birlikte hareket etmeden hayatta kalamayacağını kendilerine göstermiş olduklarını kaydetti. Bu saatten sonra sektörün birleşmesi gerekliliğinin net olduğunu söyleyen Atakan, bugüne kadar süren çalışmaların artık hayata geçme noktasında olduğunu belirtti. Okulların kapandığı tarihe kadar tüm alacakların ödendiğini söyleyen Atakan, gerçekleşmeyen taşımacılık üzerinden yapılan ödeme noktasında ise belli bir tartışma yapılabileceğini dile getirdi. Atakan, yapılabileceklere Bakanlar Kurulu’nda son şeklini vererek, sektör temsilcileriyke paylaşacaklarını kaydetti. Atakan’ın konuşmasının ardından Meclis bugünkü çalışmalarını tamamladı. Bir sonraki birleşim Pazartesi saat 10.00’da yapılacak. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı 13 Ağu 2026 21:52 Kolombiya'da can kaybı artıyor 13 Ağu 2026 21:29 Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026) 13 Ağu 2026 21:17 İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı 13 Ağu 2026 21:00 Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos" 13 Ağu 2026 20:49 YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı 13 Ağu 2026 20:31 Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı 13 Ağu 2026 19:42 Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı 13 Ağu 2026 19:18 Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı 13 Ağu 2026 19:09