"Huzur ve istikrarın sağlanması için bölgedeki devriyeler çoğaltıldı"

Voice Kıbrıs Haber
BM Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP), Cumartesi gecesi ara bölgedeki BM devriye aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıyı kınadı.
UNFICYP tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının gece saat 10.00’da ara bölgede Yeri/Geri Bölgesi’nin 3 km doğusunda meydana geldiğini kaydetti ve zanlıların araçlarıyla güneye doğru kaçtıkları belirtildi.
BM devriye aracının zarar gördüğü olayda hiçbir Barış Gücü mensubunun zarar görmediği ve yaralanmadığı kaydedilen açıklamada, uluslararası hukuka göre barış gücü mensuplarını hedef alan kasti saldırıların ciddi bir suç teşkil ettiği de vurgulandı.
UNFICYP’in yerel otoriteler tarafından yürütülen derin soruşturmayı memnuniyetle karşıladığı ifade edilen açıklamada, yetkililere failleri bir an önce adalete teslim etme çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, BM Barış Gücü’nün olayı yakından takip ettiği; huzur ve istikrarın sağlanması için bölgedeki devriyelerinin çoğaltıldığı da belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Ehliyetsiz ve sigortasız kazaya neden olan motosiklet sürücüsü tutuklandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye geçti… İzmir ilk kez AK Parti'de
Lefkoşa'da korkutan kaza: Karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa araç çarptı
Atan "Hayat pahalılığı karşısında ücretler hızla eridi, halk geçinemiyor"
On iki metre yüksekten düşen 20 yaşındaki genç ciddi şekilde yaralandı
Rekabet Kurulu “İhale itirazlarına ilişkin işlemler seçim süresince durdurulacak”
17 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme
KTÖS, yeni hükümetten beklentilerini açıkladı
Kıb-Tek yönetimi ile El-Sen uzlaşamadı



