HÜR-İŞ "Ülkenin kamusal kaynakları devlet eli ile yönetilmeli"

Voice Kıbrıs Haber
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Genel Başkan Vekili Ali Yeltekin, sağlık, eğitim, enerji, limanlar, GSM ve telekomünikasyon hizmetlerinin devlet eliyle yönetilmesi ve geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini belirtti.
Yeltekin, yaptığı yazılı açıklamada, ülke maliyesinin ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin endişelerini dile getirdi.
Kamu kaynaklarının ve kamu yönetiminin hükümetlerin siyasi yaklaşımları doğrultusunda kullanıldığını savunan Yeltekin, bu kaynakların verimlilik, süreklilik ve hesap verebilirlik ilkelerinden yoksun şekilde yönetildiğini ileri sürdü.
Kamuya ait araç ve gereçlerin bakımsız kaldığını, Mağusa Limanı'nın harabeye dönüştüğünü ifade eden Yeltekin, GSM operatörleri, Ercan Havalimanı, enerji ve telekomünikasyon hizmetlerinin özelleştirildiği düşüncesini belirtti.
Geçmiş dönemlerde sağlık, eğitim ve kamu hizmetlerinin bir bölümünün özel sermayeye devredildiğini belirten Yeltekin, gelmiş geçmiş hükümetlerin uygulamaları sonucunda halka sunulan hizmetlerin kalitesinin düştüğünü veya ücretli hale getirildiğini savundu.
Yeltekin, 2027 yılında başta asgari ücret düzenlemesi, yerel istihdam ve yerel üretim olmak üzere kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının öncelikli hedefler arasında yer alması gerektiğini ifade etti.
Sağlık, eğitim, enerji, limanlar, GSM ve telekomünikasyon hizmetlerinin devlet eliyle yönetilmesi ve geliştirilmesinin temel yaklaşım olması gerektiğini vurgulayan Yeltekin, “Bir ülkenin kamusal kaynaklarını yönetemeyen bir hükümet halkına ve topraklarına nasıl sahip çıkacaktır?” ifadelerine yer verdi.
Benzer haberler
Featured
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
AB Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği yeni yönetimini belirleyecek
Güney Kıbrıs’ta “Plegma” operasyonu: 26 kişi tutuklandı, toplamda yaklaşık 250 kilo uyuşturucu ele geçirildi
RDÜ ve CES arasında iş birliği protokolü imzalandı
Hristodulidis “Kıbrıs konusunda hafta sonu somut açıklamalar yapılabilir”
Alper Haliloğlu genç yaşta hayatını kaybetti
Güney Kıbrıs’ta enflasyon AB ortalamasının üzerinde




