"Hükümetin bu kararsızlık ve iş bilmez hali yüzünden vakalarımız ciddi oranda arttı"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ihtiyacımız olan kapanma kararını almak için 21 gün kaybettik. Doğru kapanma kararını alana kadar ise 2 yanlış kapanma kararı ile 10 gün daha kaybettik. Hükümetin bu kararsızlık ve işbilmez hali yüzünden vakalarımız ciddi oranda arttı. Daha önce söylemiştik, sıkı önlemler kapanma sürecini kısa geçirmemize ve hem sağlıkta hem ekonomide kayıpları daha hızlı atlatmamıza yardımcı olur." dedi.
Baybars'ın açıklaması şu şekilde:
"İhtiyacımız olan kapanma kararını almak için 21 gün kaybettik. Doğru kapanma kararını alana kadar ise 2 yanlış kapanma kararı ile 10 gün daha kaybettik. Hükümetin bu kararsızlık ve işbilmez hali yüzünden vakalarımız ciddi oranda arttı. Daha önce söylemiştik, sıkı önlemler kapanma sürecini kısa geçirmemize ve hem sağlıkta hem ekonomide kayıpları daha hızlı atlatmamıza yardımcı olur.
Toplumun ısrarı olmasaydı doğru kararların alınması bugün de mümkün olmayacaktı. Nihayetinde Eğri hükümet Doğru karar, devam ediyoruz.
Şimdi bizlerin üzerine düşen ise; kapanma sürecinin başarıyla sonuçlanması ve bir daha kapanmaya gitmeyerek hayatın normalleşmesi için kurallara uymamız, evde kalıp sürece katkı koymamızdır.
En sonunda hep birlikte başaracağız ve kazanacağız. Covid değil #halkkazanacak"
Voice of the Island
Benzer haberler
Featured
Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir"
Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar
New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza
İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Patlayan roket için kritik karar
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!


