Hükümet programı görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin hükümet programını görüşmek üzerine toplandı.
Zorlu Töre Başkanlığında saat 10.35’te toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisi (HP) milletvekilleri katılmadı.
Hükümet programı üzerine konuşma isteminde bulunulmaması üzerine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Genel Kurul’un bugünkü oturumunun tamamlandığını söyledi.
KKTC’nin 27’nci hükümetine ait program üzerine görüşmelerin tamamlanması ardından 30 Nisan cumartesi saat 10.00’da güven oylaması yapılacak.
TATAR SUCUOĞLU HÜKÜMETİNİN İSTİFASINI 20 NİSAN’DA KABUL ETMİŞTİ
Sucuoğlu ilk olarak 5 Kasım 2021’de UBP-DP hükümetini ve 21 Şubat 2022’de ise UBP-DP-YDP Hükümetini kurmuştu. 21 Şubat’ta kurulan ve 20 Nisan’da istifasının Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilmesiyle sona eren 59 günlük UBP-DP-YDP hükümeti, KKTC’nin en kısa ömürlü hükümeti olarak kayıtlara geçti.
Cumhurbaşkanı 22 Nisan’da Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevini vermiş, Sucuoğlu ise yeni kabineyi 25 Nisan’da önce Cumhurbaşkanına ardından da Meclis’e sunmuştu. Aynı gün olağanüstü şekilde toplanan Genel Kurulda UBP-DP-YDP hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi ve hükümet programı okunmuştu.
Koalisyon hükümeti, 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nin 29 sandalyesine sahip. UBP – DP – YDP Hükümeti, KKTC’nin 15’inci başbakanı ünvanına sahip olan ve ilk başbakanlık görevini 5 Kasım 2021’de kurulan UBP – DP hükümetinde üstlenen UBP Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu başkanlığında kurulan üçüncü hükümet oldu. UBP – DP – YDP Hükümeti kabinesinde, Başbakanlık dahil 9 bakanlık UBP’de, 1 bakanlık DP’de, 1 bakanlık ise YDP’de bulunuyor.
Benzer haberler
Featured
Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı
ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı
Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı
Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı
Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Kuzey Kutbu'nda dev hava kalkanı çöktü: Dondurucu soğuklar erken gelebilir
GSI projesinde NAVTEX gerilimi
KKTC Karmaları LIF Cup 2026’da parkeye çıktı




