"Hükumet 2.5 aylık, hedefler minimum 2.5 yıllık"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybına işaret ederek "Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç var" dedi.
Erhürman'ın açıklaması şu şekilde
"Dolar 9.93, euro 11.39, stg. 13.30. Sarsılmaya devam ediyoruz. Elbette Kıbrıslı Rumların kuzeyden alışveriş yapmasına seviniyoruz. Bu, esnafımız, ekonomimiz için önemli. Ama bir gerçekle de karşı karşıyayız:
TL'nin değer kaybettiği her gün Kıbrıslı Rumların kuzeyde alım gücü yükselirken, Kıbrıslı Türklerinki düşüyor. Bu herhalde bizi mutlu edecek bir şey değil. Onun içindir ki Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç var. 2.5 aylık hükumetin programı ise bu sorundan bihaber!!! Hükumet 2.5 aylık, hedefler minimum 2.5 yıllık. Halkın yoksullaşmasını önlemek için hesap kitap yapılması gereken zaman "kurultay" için hesap kitap yapmakla geçti. Üstüne iki ay da seçim hesap kitabı... Belli ki bu ülkenin, bu halkın gailesi bu hükumeti de tutmadı!!!"
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Atletizm sporcularının daha iyi şartlarda çalışması için destek tam gaz devam ediyor
İngiltere'de askeri helikopter düştü: Üç asker hayatını kaybetti
Altın fiyatları baskıdan kurtulamıyor
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a bir tepki olarak İran savaşını durdurma kararı aldı
İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oluyor: SpaceX tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
Döviz kurlarında son durum (4 Haziran 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (4 Haziran 2026)
KTTO “Enerji sorunu yeni zamlarla çözülemez”


