Hukuk Komitesi Siyasal Partiler (Değişiklik) ve Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerilerini görüştü

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi gündeminde bulunan “Siyasal Partiler (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar)” ve “Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni görüştü.
Meclisten verilen bilgiye göre, bugün saat 09.45’te Komite Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplanan komite, ilk olarak “Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı, genel görüşmesine devam etti.
Komitenin, bahse konu yasa önerisiyle ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edeceği açıklandı.
Komite toplantısına davetli olarak Polis Genel Müdürlüğü ve Çalışan Hakları Derneği’nden yetkililer katılarak konuyla ilgili görüşlerini komiteye sundu.
Komite toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da bulundu.
Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi, daha sonra “Siyasal Partiler (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve genel görüşmesine devam etti. Komitenin, bahse konu yasa önerisiyle ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edeceği belirtildi.
Komite toplantısına davetli olarak Yeni Kıbrıs Partisi’nden Murat Kanatlı katılarak konu ile ilgili görüşlerini komiteye sundu.
Komite Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Komite Üyesi UBP Milletvekili Hasan Küçük ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı katıldı.
Komite toplantısına ayrıca YDP Milletvekili Talip Atalay ve CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe de katıldı.
Benzer haberler
Featured
Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz”
Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı
Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026)
Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli"
Güney'de maaşlarda artış
Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’nden kasaplık hayvan satışı duyurusu
Bakırcı “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız”
Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen 390 kilo uyuşturucu en az 790 bin doza karşılık geliyor
Maviş “Ders yılının ilk günü öğrenciler taşınamadı. Sözleşmeleri zamanında yapmak sizin göreviniz değil miydi?”



