Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman, Başkent Toplantıları’nda onur konuşmacısı olacak Zekiye Bolkaner için kan aranıyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan'a son veda CTP, Milletvekili Adayı Belirleme Kurultayı’nda buluşuyor Küresel piyasalar önümüzdeki hafta dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı Trafik denetimlerinde 18 araç trafikten men edildi Ayluga Sulak Alanı’nda temizlik ve kuş gözlemi etkinliği düzenlendi Fitto "Kıbrıs sorunu çözülmeden Doğu Akdeniz’deki gerilim sürdürülebilir bir şekilde azalmayacak" "Echos Within" oyunu Türkiye'de ödüle laik görüldü Güney Kıbrıs’ta halkın yüzde 7,2’sinin kaygı bozukluğu yaşıyor YSK, ilçelerden çıkarılacak milletvekili sayılarını açıkladı Üstel “Filo Jet kazasının sonuna kadar takipçisi olacağız, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı Üstel "Optimus Prime gemisi aramalarını tamamladı, kayıp son kişi için çalışmalar sürecek" İş’te Kadın Fotoğraf Yarışması’nda ödüller verildi “29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu”na başvurular başladı Güney Kıbrıs'ın 7 aylık bütçe fazlası ve Eylül ayı enflasyonu açıklandı Erken yaşta akıllı telefon, yeme bozukluğu riskini artırıyor Güney Kıbrıs’ta üç çiftlikte mavi dil hastalığı görüldü Üstel “Türkiye’yi adadan uzaklaştırma, bizi yok sayma senaryoları karşısında sessiz kalmamız beklenemez” Cumhurbaşkanı Erhürman, Başkent Toplantıları’nda onur konuşmacısı olacak Zekiye Bolkaner için kan aranıyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan'a son veda CTP, Milletvekili Adayı Belirleme Kurultayı’nda buluşuyor Küresel piyasalar önümüzdeki hafta dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı Trafik denetimlerinde 18 araç trafikten men edildi Ayluga Sulak Alanı’nda temizlik ve kuş gözlemi etkinliği düzenlendi Fitto "Kıbrıs sorunu çözülmeden Doğu Akdeniz’deki gerilim sürdürülebilir bir şekilde azalmayacak" "Echos Within" oyunu Türkiye'de ödüle laik görüldü Güney Kıbrıs’ta halkın yüzde 7,2’sinin kaygı bozukluğu yaşıyor YSK, ilçelerden çıkarılacak milletvekili sayılarını açıkladı Üstel “Filo Jet kazasının sonuna kadar takipçisi olacağız, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı Üstel "Optimus Prime gemisi aramalarını tamamladı, kayıp son kişi için çalışmalar sürecek" İş’te Kadın Fotoğraf Yarışması’nda ödüller verildi “29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu”na başvurular başladı Güney Kıbrıs'ın 7 aylık bütçe fazlası ve Eylül ayı enflasyonu açıklandı Erken yaşta akıllı telefon, yeme bozukluğu riskini artırıyor Güney Kıbrıs’ta üç çiftlikte mavi dil hastalığı görüldü Üstel “Türkiye’yi adadan uzaklaştırma, bizi yok sayma senaryoları karşısında sessiz kalmamız beklenemez”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

HTKS'den Ercan'daki uçuşlarla ilgili açıklama

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
HTKS'den Ercan'daki uçuşlarla ilgili açıklama
Reklam

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), ek mesailerle ilgili yapılan yeni anlaşmayı, tüm fedakarlığın vardiya çalışanlara yüklenmesinden dolayı halen adaletli bulmadıklarını belirtti.

Açıklamada, uygulanacak ek mesai sistemini beraber toplumsal uzlaşı adına kabul edildiğini ve Ercan’da herhangi bir eylem yapılmayacağını, uçuşların normal düzeyde seyir edeceğini duyurdu. HTKS'den yaplan açıklama şu şekilde: "Öncelikle, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası olarak Hükümet ile ek mesailerle ilgili yapılan yeni anlaşmayı, tüm fedakarlığın vardiya çalışanlara yüklenmesinden dolayı halen adaletli bulmadığımızı belirtmekle beraber toplumsal uzlaşı adına kabul ettiğimizi  ve Ercan’da herhangi bir eylem yapılmayacağını uçuşların normal düzeyde seyir edeceğini kamuoyuna duyururuz. Son üç gün içerisinde, vardiya sisteminin ne olduğunu bilmeyen, ek-mesainin Devletin visyonsuzluğunun bir ıspatı değil bir ikramiye, beleşten para olduğunu düşünen, Hava Trafik Kontrol Hizmetleri hakkında en ufak bir fikri olmayan, okuduğunu bile anlayamayan bir çok kişiden oldukça ağır hakaretler ve aşağılamalar gördük. Eminiz bütün bunları bize ‘toplumsal uzlaşı’ sevdasından yaptılar. Yine de dinlemek isteyen herkese tek tek durup anlatmaya çalıştık. Eylemlilik süresince ısrarla anlatmaya çalıştığımız; toplumun tüm kesimlerinin, sermaye gurubu da dahil herkesin eşit düzeyde bu fedakarlığı göstemesi ile ancak bir toplumsal uzlaşı yakalanabileceği ve adaletli bir sonuca varılabileceği idi. Maalesef Hükümet bu konuda sadece söylemde kalmıştır. 15 bin personeli bulunan kamu da toplumsal fedakarlık sadece sayısı bini bile bulmayan vardiya çalışanları tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlamıştır. Gelinen noktada, partisi muhalefetteyken bir numaralı sistem karşıtı, partisi Hükümette iken bir numaralı devletçi ve sendika tertipleyicisi olan misyoner kalemlere, kendi döneminde işçi sınıfına kan kusturarak bir çok çalışanı işten atan R.Reagan’ı örnek vererek bizlerin de işten atılmasını talep edecek kadar şuursuzlaşan gazinoların kiralık ve ‘gazeteci’ kılığındaki kalemlerine, son olarak da bizleri “şımarıklıkla” suçlayıp ardından bu ay ki vergi ödemelerinden nasıl kurtulurum? diye hesap yapan sermaye gurubu sözcülerine sormak isteriz; Bizler şu an Başabakan Tufan Erhürman’ın bahsetiği, hep beraber kaldırmamız gereken taşın altındayız! Sizler nerdesiniz?"    

Benzer haberler

Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman, Başkent Toplantıları’nda onur konuşmacısı olacak 10 Eki 2026 15:48 Zekiye Bolkaner için kan aranıyor 10 Eki 2026 15:41 Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan'a son veda 10 Eki 2026 14:55 CTP, Milletvekili Adayı Belirleme Kurultayı’nda buluşuyor 10 Eki 2026 14:50 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı 10 Eki 2026 13:57 Trafik denetimlerinde 18 araç trafikten men edildi 10 Eki 2026 13:44 Ayluga Sulak Alanı’nda temizlik ve kuş gözlemi etkinliği düzenlendi 10 Eki 2026 13:38 Fitto "Kıbrıs sorunu çözülmeden Doğu Akdeniz’deki gerilim sürdürülebilir bir şekilde azalmayacak" 10 Eki 2026 13:31 Güney Kıbrıs’ta halkın yüzde 7,2’sinin kaygı bozukluğu yaşıyor 10 Eki 2026 13:18