Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis'ten Türkiye’ye MED7 tepkisine yanıt...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Hristodulidis'ten Türkiye’ye MED7 tepkisine yanıt...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklamayla, 10 Ocak tarihinde Roma’da gerçekleştirilen AB’nin Güney Avrupa Ülkeleri (Med7) Dördüncü Zirvesi’nin sonuç bildirgesinin Kıbrıs sorununa ilişkin maddesine tepki gösterirken, Güney Kıbrıs’tan yanıt gecikmedi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Malta ve Güney Kıbrıs’ın oluşturdukları AB Güney Avrupa Ülkeleri dördüncü zirve toplantısının sonuç bildirgesinde, Kıbrıs sorununa ilişkin yer alan ifadelere Türkiye’nin tepki gösterdiğini yazdılar. Gazete, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya “Med7 Raporu Rahatsız Etti – Türk Dışişleri: İfadeler Çarpıtılmış” başlığı altında verirken, Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in ise Türkiye’ye yanıt verdiğini yazdı. Habere göre Hristodulidis, Kıbrıs Rum ftarafının ilgilendiği şeyin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu ve Türkiye’nin, Kıbrıs sorununa çözümün söz konusu açıklamada ifade edilen tezler çerçevesinde olabileceğini kısa zamanda anlamasını umut ettiklerini söyledi. Med7 zirvesi sonuç bildirgesinde yer alan tezlerin, zirvede yer alan yedi ülkenin ve AB’nin tamamının tezleri, BM Genel Sekreterinin söylediği ve uluslararası toplumun güvenlik ve garantiler konusunda inandığı tezler olduklarını iddia eden Hristodulidis, “Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumundaki bazı çevreler bunu ne kadar çabuk idrak ederlerse Kıbrıs sorunu da o kadar çabuk çözülür” şeklinde konuştu.  

Benzer haberler

Featured
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00 Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! 2026-06-13 19:51:00 Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi 2026-06-13 16:57:00 Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” 2026-06-13 16:50:00