Hristodulidis’le alakalı video Kıbrıs Rum basınına konu olmaya devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in eski Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ve başkanlık ofis müdürü Haralambos Haralambus aracılığıyla 2023 yılı başkanlık seçimleri döneminde belirlenen yasal bağış sınırını, bazı şirketlerden rüşvet alarak aştığı iddialarının yer aldığı videoyla ilgili haberler Kıbrıs Rum basınına konu olmaya devam ediyor.
Videoda Amerikalı bir iş adamı tarafından 500 bin euro bağış yapıldığına dair bir ifade yer aldığını yazan Politis gazetesi, manşetten ve iç sayfadan yer verdiği haberinde söz konusu miktarın verilip verilmediği, taahhüt edilip edilmediği veya görüşme aşamasında kalıp kalmadığının bugüne kadar netleştirilmediğini belirtti.
Hükümet tarafından yapılan izahatlara rağmen soru işaretlerinin hala var olduğunu, hatta arttığını yazan gazete, şu ana kadar konuyla ilgili tek ve net bir yanıt verilmediğini belirtti.
Gazete Başkanlık Ofis Müdürü Haralambos Haralambus’un videoda yapılmış gibi görülen bir bağıştan söz ettiğini, inovasyon müsteşarının ise gelecekte ortaya çıkacak bir yatırıma atıfta bulunduğunu kaydetti.
Alithia ise haberinde videoyla ilgili meselenin bugün meclis komitesinde ele alınacağını yazdı.
Benzer haberler
Featured
Dimitriu’ya elektronik postayla ölüm tehdidi
Hristodulidis "Türkiye yükümlülüklerini yerine getirirse olumlu yanıt veririz"
Nöbetçi eczaneler (6 Haziran 2026)
İncirli “Halkın sağlıklı ve ulaşılabilir fiyatlarla ete erişmesi sağlanmalı”
KTGB Genel Kurulu yapılıyor
BM "Holguin yarın adaya gelerek, hafta boyunca adada temaslarda bulunacak"
Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapıldı
ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir
Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı


