Hristodulidis ve Herzog görüşme konuları hakkında farklı şeyler açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’nda önceki gün gerçekleşen İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog -Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis görüşmesinde ele alınan konular hakkında Hristodulidis’in farklı Herzog’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şeyler söylediğine dikkat çekildi.
Haravgi’ye göre Hristodulidis dünkü açıklamasında Herzog ile çok “somut konuları görüştüklerini ancak açıklanacak bir şey olmadığını” söylerken Herzog “X” platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda Hristodulidis’le “Hamas tarafından Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılmasını, son bölgesel zorlukları ve Gazze’deki insani çabaları görüştüklerini” açıkladı.
Herzog’un esirlerin serbest bırakılması konusunu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı ile de görüştüğü yolunda bilgiler bulunduğuna da dikkat çekilen haberde Hristodulidis’in İsrail Cumhurbaşkanı ve BAE Dışişleri Bakanı ile ana görüşme konularının bölgesel gelişmeler olduğunu söylediği kaydedildi.
Habere göre Hristodulidis “bazı unsurlar var, bazılarının bölgedeki diğer ülkelerin aleyhine kullanmaya çalıştığı bazı gelişmeler var. Ortaya çıkan bir durumu kimse kendi ezeli tarihi hedeflerini ileri götürmek kullanamaz” ifadesini kullandı.
İsrail Cumhurbaşkanı ve BAE Dışişleri Bakanı’ndan bir şey talep edilip edilmediği sorulan Hristodulidis, “Perşembe günkü görüşmelerin, Kahire’de gerçekleşen görüşmenin devamı olduğu” cevabını verdi.
Gazete Herzog’un X hesabındaki paylaşımında, İsrail ile Güney Kıbrıs ve İsrail ve Kıbrıs Rum halkı arasındaki güçlü dostluk ve iş birliğinin bölgede hayati öneme sahip istikrar, güvenlik ve umut kapısı olduğunu” görüşüne de yer verdiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı
Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı
Amerikalı sanatçı Dolly Parton hayatını kaybetti
Ölüm Vadisi'nde aracı çamura saplanan turist sıcaktan öldü
Kuş gribinin nesli tehlikedeki denizaslanlarına yayılmasından endişe ediliyor
Borsa günü değer kaybıyla tamamladı
AİHM'den Kavala kararı "En kısa sürede serbest bırakılmalı"
Basın-Sen Yönetim Kurulu Sevgül Uludağ'ın ailesinden özür diledi
Almanya Federal Meclisi Milletvekili Krah "Kıbrıs Türk halkının yaşadığı gerçeklerin yerinde görülmesi önemli "


