Hristodulidis “Su sorununu çözdük”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın su sorununun, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) hibe edilecek 15 adet taşınabilir arıtma ünitesi aracılığıyla çözüldüğünü söyledi.
“ANT1” televizyon kanalına röportaj veren Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın Abu Dabi ile olan iyi ilişkileri çerçevesinde, su sıkıntısı yaşanacağı öngörülen yaz mevsimi öncesinde, soruna çözüm bulmak için BAE’ye başvurduklarını ve bu konuyla ilgili, yüksek kapasiteli arıtma üniteleri aracılığıyla çözüm bulunmasının kararlaştırıldığını kaydetti.
Hristodulidis, önümüzdeki yıl için hükümet tarafından açıklanan tedbirler uygulamaya konana kadar, bu üniteler aracılığıyla 2025 yılının su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.
Benzer haberler
Featured
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı
Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı
Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak”
Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi
Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor
TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor
Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz"
Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli"


