Hristodulidis “Ön hazırlık başladı”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, “BM Genel Sekreteri’nin açıklamasında söylediği zeminde ön hazırlık başladı” dedi.
Cyprus Times ve diğer internet gazetelerine göre Hristodulidis Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la bugün gerçekleştirdiği görüşmenin büyük bölümünde sadece ikisinin konuştuğunu söyledi, bunun “olumlu işaret olduğunu” söyledi.
Hristodulidis Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’na dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada “söylemem gerekir ki büyük bölümünde sadece ben ve Kıbrıslı Türk liderin konuştuğu iyi bir görüşmeydi, bu yüzden neredeyse 3 saat sürdü. BM Genel Sekreteri’nin açıklamasında söylediği zeminde ön hazırlık başladı” ifadesini kullandı.”
Riknews’e göre Hristodulidis eylül başlarında Genel Sekreter’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in Ada’ya gelmesinin beklendiğini de açıkladı. Hristodulidis “BM’nin yakınlaşmalara ilişkin ön hazırlığı çok ileri aşamadadır” dedi.
Benzer haberler
Featured
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor
Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor”
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026)
Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim”
Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı”
Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü
Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak"
Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz"
Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti



