Hristodulidis "Kuzey'deki gayrımenkulerle ilgili yargı süreci durmayacak"
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin’e müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin dört farklı senaryo sunduğunu ve görüşmelerin ilerletilmesi hedefinden uzaklaşılmayacağını söyledi.
“Riknews” haber sitesine göre, Limasol’da gerçekleştirilen Denizcilik Odası Genel Kurulu öncesinde basına açıklama yapan Hristodulidis, Cumurbaşkanı Ersin Tatar’ın Holguin’in huzurunda yeniden görüşmeyi reddetmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Görüşmeyi reddeden, zayıf konumda olandır" dedi. Hristodulidis, "Tatar ne söylerse söylesin, Kuzey'deki gayrımenkullerle ilgili yargı sürecinin devam edeceğini" de sözlerine ekledi.
Tatar’ın, KKTC’deki Kıbrıs Rum malları meselesiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Hristodulidis, bu konunun 15 Ekim’de Cenevre’de, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptıkları görüşmede de gündeme geldiğini anımsattı.
Yasadışılığın hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini belirten Hristodulidis, hükümetin yargıya müdahale etmediğini, yasadışı eylemlerde bulunanların yargılandığını, mülkiyet konusunda ise bireysel mülkiyet hakkının bir ortak çizgi olarak kabul edildiğini söyledi.
Öte yandan Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis ise, Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs sorununa ilişkin yeni temsilcisi Johannes Hahn’ın Kıbrıs sorunu konusunda ilk temas ve faaliyetlerini yürütebilmek için hazırlıklara başladığını açıkladı.
Letimbiotis, Hahn’ın atanmasının önemli olduğunu, Çünkü Avrupa-Türkiye ilişkileri ile Kıbrıs sorununun bağlanmasının, meselenin ilerlemesinde katalizör rol oynayabileceğini belirtti.
Letimbiotis ayrıca, Holguin’in cumartesi günü adadaki temaslarını tamamladıktan sonra Atina, Ankara, Londra ve Brüksel’e gitmesinin beklendiğini ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’nden kasaplık hayvan satışı duyurusu
Bakırcı “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız”
Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen 390 kilo uyuşturucu en az 790 bin doza karşılık geliyor
Maviş “Ders yılının ilk günü öğrenciler taşınamadı. Sözleşmeleri zamanında yapmak sizin göreviniz değil miydi?”
YUDER, KTAMS ve AÖA arasında işbirliği protokolü imzalandı
Çavuşoğlu AÖA yönetimiyle görüştü "Desteğimiz sürecek"
Kar-İş taşımacılıkta karar ve takvim istedi
Menelau “Kıbrıs Rum tarafı meselenin müzakere konusuna dönüşmesini istemiyor”
Ara bölgede Uluslararası Barış Günü etkinlikleri düzenlenecek

