Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı Hasan Kıran için acil kan aranıyor Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor" Kıbrıslı Türk Arkeolog Şahoğlu’nun çalışmaları National Geographic belgeselinde Dört gün boyunca sağanak yağışlar yer yer etkili olacak Gıda denetimleri: Molehiyada limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Karaoğulları "Bunun hesabını ödeyeceksiniz. Sinmeyeceğiz, susmayacağız" Esnafa destek için toplam 3 buçuk milyar TL’lik kaynak Çalışma Bakanlığı dışarda çalışma yasağını yeniden uzattı Nöbetçi eczaneler (14 Ağustos 2026) Nazlı "Devlet gerçek güvenlik sorunlarıyla ilgilenmiyor" Akpınar “Demokrat Parti’nin bir ‘kurtarma operasyonu’na ihtiyacı yoktur” Güney'deki akaryakıt fiyatlarının yüksek olması olumsuz etki yaratıyor Üstel "AK Parti Türkiye’nin kalkınma ve güçlenme yolculuğunda tarihi bir dönüşümün öncüsü oldu" Kıbrıslı Rum gençler yurtdışına göç ediyor Kolombiya'daki depremde şimdiye kadar 88 kişi enkazdan sağ çıkabildi Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı Hasan Kıran için acil kan aranıyor Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor" Kıbrıslı Türk Arkeolog Şahoğlu’nun çalışmaları National Geographic belgeselinde Dört gün boyunca sağanak yağışlar yer yer etkili olacak Gıda denetimleri: Molehiyada limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Karaoğulları "Bunun hesabını ödeyeceksiniz. Sinmeyeceğiz, susmayacağız" Esnafa destek için toplam 3 buçuk milyar TL’lik kaynak Çalışma Bakanlığı dışarda çalışma yasağını yeniden uzattı Nöbetçi eczaneler (14 Ağustos 2026) Nazlı "Devlet gerçek güvenlik sorunlarıyla ilgilenmiyor" Akpınar “Demokrat Parti’nin bir ‘kurtarma operasyonu’na ihtiyacı yoktur” Güney'deki akaryakıt fiyatlarının yüksek olması olumsuz etki yaratıyor Üstel "AK Parti Türkiye’nin kalkınma ve güçlenme yolculuğunda tarihi bir dönüşümün öncüsü oldu" Kıbrıslı Rum gençler yurtdışına göç ediyor Kolombiya'daki depremde şimdiye kadar 88 kişi enkazdan sağ çıkabildi
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs müzakerelerinin üzerinde mutabık kalınan temelde yeniden başlamasına yönelik olumlu gelişmelere yönelik çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Haravgi gazetesinde “Müzakerelerin Yeniden Başlamasına Yönelik Olumlu Gelişmeler İçin Çalışıyoruz- Başkan Erdoğan’ın İki Devletle İlgili Yaklaşımını Neo-Osmanlı Olarak Nitelendirdi” başlıklarıyla yer alan habere göre, Atina Ulusal Kapodistrian Üniversitesi'nin Güney Kıbrıs yerleşkesinin dünkü açılışından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hristodulidis Kıbrıs Rum kesiminin (Kıbrıslı Türklerin yeni lideriyle görüşmeye) her an hazır olduğunu savundu.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin arasındaki görüşmenin aralık başında gerçekleşeceğinden ötürü Kıbrıs sorunundaki bir sonraki aşamanın Güney Kıbrıs’ın AB Konseyi dönem başkanı olacağı 2026 yılına ertelenmiş gibi göründüğüne dair sorusunu yanıtlayan Hristodulidis, bir konunun diğer konuyu etkilemediğini ifade etti.

Hristodulidis, Holguin’in Kıbrıs’a planladığı gibi kasım ayı başında gelmesinin iyi olacağını, ancak bunun "bilindik sebeplerden ötürü mümkün olmadığını" öne sürdü.

Hristodulidis, doğal olarak müzakerelerin üzerinde mutabık kalınan temelde yeniden başlamasına yönelik olumlu gelişmelere yönelik çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci "neden geciktirdiğinin" sorulması üzerine ise Hristodulidis "Sayın Erdoğan’ın ne yaptığını bilmesinin mümkün olmadığını ve bildiği şeyin kendilerinin ne yaptığı olduğunu" belirtti.

Hristodulidis, "defalarca kez söylediği ve pratikte de gösterdiği gibi, kendilerinin her an hazır durumda olduklarını" öne sürdü.

Gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını ifade eden Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Erhürman’la ne zaman görüşecekleri ve görüşmenin neden BM’nin varlığı olmadan yapılacağının sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erhürman’la konuştukları zaman kendisine ertesi gün bile görüşmeye hazır olduğunu söylediğini anımsattı.

Erhürman’ın kendisinden biraz zaman istediğini, görüşmeye ne zaman hazır olacağını söylemek için kendisiyle iletişime geçeceğini ifade eden Hristodulidis, kendisinin ise Erhürman’a görüşmelerini ve bir araya gelmelerini istediğini söylediğini aktardı.

Görüşmenin her daim BM çerçevesi içerisinde gerçekleştiğini ve görüşmenin gerçekleşmesine BM’nin yardımcı olacağını dile getiren Hristodulidis, kendisi başkan seçildiği ve dönemin Kıbrıs Türk lideriyle görüşmeyi istediği zaman da BM’nin görüşmenin gerçekleşmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bölgede kurulan yeni emperyalist oyunda Kıbrıs’ın da menüye eklenmek istediği ve Kıbrıs sorunundaki çözümün iki devlet olduğuna” dair açıklamalarını da yorumlayan Hristodulidis, Erdoğan’ın açıklamalarını görmediğini ifade ederek “neo-Osmanlı yaklaşımı hayata geçirmeye çalışarak bölgede emperyalistçe davranan tek kişinin Türkiye olduğu” iddiasında bulundu.

Haber Politis’te ise “Yaşanacak Olası Gelişmelerle İlgili Değişiklik Yok- Başkan Sürecin Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı Yüzünden Geciktiğini Düşünmüyor- Kıbrıs’ın Dönem Başkanlığı Müzakerelerin Yeniden Başlamasına Yönelik Olumlu Gelişmeler Yaşanmasına Dair Çabayı Etkilemiyor” başlığıyla yer buldu.

Benzer haberler

Featured
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı 14 Ağu 2026 21:34 Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor 14 Ağu 2026 21:25 Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak 14 Ağu 2026 20:07 TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor 14 Ağu 2026 19:59 Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı 14 Ağu 2026 19:39 Hasan Kıran için acil kan aranıyor 14 Ağu 2026 19:12 Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor" 14 Ağu 2026 18:53 Kıbrıslı Türk Arkeolog Şahoğlu’nun çalışmaları National Geographic belgeselinde 14 Ağu 2026 18:36 Dört gün boyunca sağanak yağışlar yer yer etkili olacak 14 Ağu 2026 18:16