Hristodulidis "Kıbrıs sorunu kritik bir dönemeçte"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile yaptığı görüşmenin ardından, "Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ilerleme sağlanmasının mümkün" olduğunu söyledi.
Cyprus Mail gazetesinin haberine göre Hristodulidis, bugün Holguin ile gerçekleştirdiği görüşmeyi "olumlu" olarak nitelendirdi.
Hristodulidis, "2017 yazında yarıda kalan görüşmelerin yeniden başlamasına sebep olabilecek olumlu haber, olumlu gelişmeler yaratabilecek fikirler yanında sunduğumuz 19 önerinin de tartışıldığı çok iyi bir görüşme oldu." dedi.
Gelişmeler karşısında "ihtiyatlı iyimser" olduğunu kaydeden Hristodulidis, Holguin'in adadan ayrılmasından önce kendisinin, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın ve Holguin'in katılımıyla birden fazla üçlü görüşme yapılmasının "gerçekten yararlı" olacağı görüşünü dile getirdi.
Bir sonraki adım için pazartesi günü Holguin ile Erhürman arasında yapılacak görüşmenin tamamlanmasını bekleyeceklerini belirten Hristodulidis, "Tekrarlıyorum: Yaptığımız değerlendirmeler ışığında, esaslı olarak ihtiyatlı iyimserim" ifadelerini kullandı.
Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili son görüşme sürecinde varılan mutabakatlar ve Birleşmiş Milletler'in üzerinde uzlaşılan konularla ilgili kayıtları hakkındaki bir soruya ise Hristodulidis,"esaslı bilgi paylaşmak istemiyorum" dedi.
Kıbrıs sorununun "kritik bir dönemeçte" olduğunu belirten Hristodulidis, "ihtiyatlı iyimserliğin somut sonuçlar doğurmasını umduğunu" ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Binance, siber saldırıda çalınan varlıkların yüzde 90'ını karşıladığını bildirdi
Küresel piyasalar, önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Sahara Çölü'nde bulunan gül rengi göktaşı 4,1 milyar yıllık Mars parçası çıktı
YSK TAM Parti Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin iptaline karar verdi
Yerel Kuruluş Organları Seçimi adayları YSK tarafından geçici olarak ilan edildi
Hamaney’den olası saldırılara karşı "ani ve coğrafi sınırı olmayan cevap verilmesi" talimatı
YSK YDP'nin itirazını reddetti
Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu, tiyatro sezonunu "Robin" ile açtı
Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı




