Hristodulidis “İşgal duvarını yıkma hedefli stratejimiz meyve vermeye başladı”
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Rum yönetiminin “İşgal duvarını yıkma” hedefiyle somut bir stratejide ilerlediğini ve bu stratejinin "Meyve vermeye başladığını” söyledi.
Rum radyosuna göre, Hristodulidis paskalya mesajında; “Zorluklara ve engellere rağmen hükümetinin, Kıbrıs sorununa iki bölgeli, iki toplumlu federasyon zemininde ve AB ilke ve değerlerine saygılı bir çözüm için müzakereleri yeniden başlatma çabasına devam ettiğini” yineledi.
Müzakereleri yeniden başlatma çabasında, “İşgal duvarını yıkma hedefiyle belirli bir strateji temelinde ilerlediklerini ve bu stratejinin meyve vermeye başladığını” söyleyen Hristodulidis, hükümetinin “Ülke güvenliğini ve savunmayı güçlendirmek için ekonomiyi sağlam temellere dayandırdığına” işaret etti.
Nikos Hristodulidis mesajında, Güney Kıbrıs’ın, “Atlantik’in öteki tarafıyla kurduğu güçlü bağlar ile artık, AB ve geniş Orta Doğu coğrafyası için muteber bir ortak olduğunu” öne sürdü.
Benzer haberler
Featured
Yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'nun ifade verme işlemi 98'inci duruşmada tamamlandı
Fransa'da Ebola vakası görüldü
İngiltere'deki hastane ihmallerinde 500'den fazla bebek ve anne hayatını kaybetti veya zarar gördü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (24 Haziran 2026)
Gazimağusa'da beş yılda 600'ü aşkın köpek kısırlaştırıldı
Borsa günü yüzde 1,43 değer kaybederek tamamladı
U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı
Ekinci "Veri sızıntıları devletin siber güvenliğini sorgulatıyor"
Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı

