Hristodulidis "İngiliz üslerinin statüsünün değiştirilmesi konusunda hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmadık"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, İngiliz üslerinin statüsünün değiştirilmesi konusunda “hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmadıklarını” söyledi.
“Sigmalive” internet sitesine göre Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.
Öncelikle, teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Hristodulidis, sakin ve soğukkanlı kalınması gerektiğini ayrıca vatandaşlardan talimatlara kesinlikle uymalarını istediklerini ifade etti.
Hristodulidis, ayrıca “Avrupa ülkelerinden gelen yardımlar konusunda Türkiye'nin vereceği reaksiyon ile ilgilenmediğini” de savundu. Hristodulidis, öncelikli konunun halkın güvenliği olduğuna da dikkati çekti.
-Kombos
Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’e göre Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, İngiliz Sky News’e verdiği röportajda, saldırıların hedefinin Güney Kıbrıs olmadığını açıkladı.
Kombos açıklamasında, alarm olaylarının İngiliz üsleriyle ilgili olduğunu ayrıca İngiltere, Yunanistan, Fransa ve İspanya’nın bölgede askeri unsurların geliştirilmesine koydukları katkıyı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Kombos, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin güvenliğini artırmak için diğer ülkelerle de iş birliği içine olduğunu belirtti.
Benzer haberler
Featured
Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026)
Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi
Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor
Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi
Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi
Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak"
Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı
Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı


