Hristodulidis "İngiliz üslerinin statüsünün değiştirilmesi konusunda hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmadık"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, İngiliz üslerinin statüsünün değiştirilmesi konusunda “hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmadıklarını” söyledi.
“Sigmalive” internet sitesine göre Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.
Öncelikle, teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Hristodulidis, sakin ve soğukkanlı kalınması gerektiğini ayrıca vatandaşlardan talimatlara kesinlikle uymalarını istediklerini ifade etti.
Hristodulidis, ayrıca “Avrupa ülkelerinden gelen yardımlar konusunda Türkiye'nin vereceği reaksiyon ile ilgilenmediğini” de savundu. Hristodulidis, öncelikli konunun halkın güvenliği olduğuna da dikkati çekti.
-Kombos
Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’e göre Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, İngiliz Sky News’e verdiği röportajda, saldırıların hedefinin Güney Kıbrıs olmadığını açıkladı.
Kombos açıklamasında, alarm olaylarının İngiliz üsleriyle ilgili olduğunu ayrıca İngiltere, Yunanistan, Fransa ve İspanya’nın bölgede askeri unsurların geliştirilmesine koydukları katkıyı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Kombos, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin güvenliğini artırmak için diğer ülkelerle de iş birliği içine olduğunu belirtti.
Benzer haberler
Featured
Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi çalışmalarına bugün başlıyor
UKÜ, “Best Global Universities” sıralamasında ada birincisi oldu
CTP "Eğitim böyle yönetilmez"
Orçan “Çocuklarımızın daha güzel ve güvenli bir ortamda eğitim alması için çalışıyoruz"
Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı
Küresel piyasalarda yükselen tahvil faizleri ve yapay zeka baskısı sürüyor
MAKAMER, öğretmenlere yönelik Ayluga Sulak Alanı eğitimi düzenliyor
Ortaöğretim ve meslek liselerinde 2026-2027 eğitim öğretim yılı başladı
Fed’in adımı öncesi altında son durum


