Hristodulidis "Henüz müzakerelere yeniden başlama noktasında bulunmuyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, “henüz müzakerelere yeniden başlama noktasında bulunmuyoruz” dedi.
Hristodulidis, , BM binasında Guterres'in daveti üzerine katıldığı gayriresmi akşam yemeğinin ardından açıklama yaptı.
Üçlü görüşmenin sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, iki savaş devam ederken, bu inisiyatifi aldığı için BM Genel Sekreterine teşekkür etti. Nikos Hristodulidis yemek sırasında açık bir tartışmanın yapıldığını söyledi.
“Hristodulidis “Bazı yapıcı noktalarda Sayın Tatar'dan yeni bir şey duymadım” dedi.
Hristodulidis, Güven Artırıcı Önlemler için sunulan önerilerle ilgili olarak, yeni geçiş noktaları olasılığını değerlendirmek üzere Kıbrıs'ta Ersin Tatar ile bir görüşme yapılmasına karar verildiğini kaydetti.
Güney Kıbrıslı lider henüz müzakerelere yeniden başlama noktasında olunmadığını vurguladı.
“Genişletilmiş görüşmeler” teriminin ne anlama geldiği sorulduğunda Hristodulidis, bunların üç garantör ülkenin katılımıyla yapılan görüşmeler olduğunu açıkladı ve Atina ile Londra'nın bu konudaki tutumunun olumlu olduğunu kaydetti.
Bir sonraki adımların ne zaman atılacağı konusunda ise Hristodulidis, herhangi bir tarihin belirlenmediğini söyledi.
Hristodulidis “Bu akşam müzakerelerin kazanımlarının, Genel Sekreterin altı noktasının güvence altına alınmasının önemini yineledim ve bundan sonraki müdahalelerimiz bu çerçevede yapıldı. Genel Sekreter tarafından yapılan ve Ersin Tatar tarafından kabul edilmeyen bazı öneriler vardı” dedi.
Maria Angela Holguin’in misyonuyla ilgili olarak, Kıbrıs Rum tarafının misyonun devam etmesini istediğini ancak “Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak Genel Sekreterin dışında birisinin başrol üstleneceğini” vurguladı.
Benzer haberler
Featured
Uçakta dizüstü bilgisayar yangını: Yaralanan yolcular oldu
FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı
İngiltere'de bir ilke imza atıldı: Kanser tedavisi gören dev piton sağlığına kavuştu
Çinli insansı robot 100 metreyi Usain Bolt'tan daha hızlı koştu
Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor
Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine!
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi
İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü
Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu


