Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli” FOGEM Master Ekibi, Azerbaycan’da Kıbrıs Türk kültürünü tanıttı Rüstem Kitabevi’nde Nafia Akdeniz ile Şiir Buluşması gerçekleşti Kamu-İş’ten Onkoloji bölümüne destek kampanyası Güney Kıbrıs İsrail’e 3’üncü BARAK MX ve LITE BEAM siparişi verdi Rapor edilen suçlarda alkollü araç kullanımı ilk sırada "Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon" paneli Lefkoşa'da düzenlenecek GSI projesinde olası anlaşmazlıkları önlemek için ABD'nin devreye girdiği iddia edildi GİKAD’dan kadınlara teknoloji alanında eğitim ve istihdam fırsatı “Öksüz Atlar Ülkesinde” adlı roman, Güney Kıbrıs'daki kitap fuarında tanıtıldı Hayvanat bahçesinin kaplan bölümüne atladı, hayatını kaybetti Hristodulidis “Müzakerelerin yeniden başlaması çabaları sürüyor” Yerde, gökte, denizde: Tümer Debreli ve kazı “Cimcime” Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli” FOGEM Master Ekibi, Azerbaycan’da Kıbrıs Türk kültürünü tanıttı Rüstem Kitabevi’nde Nafia Akdeniz ile Şiir Buluşması gerçekleşti Kamu-İş’ten Onkoloji bölümüne destek kampanyası Güney Kıbrıs İsrail’e 3’üncü BARAK MX ve LITE BEAM siparişi verdi Rapor edilen suçlarda alkollü araç kullanımı ilk sırada "Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon" paneli Lefkoşa'da düzenlenecek GSI projesinde olası anlaşmazlıkları önlemek için ABD'nin devreye girdiği iddia edildi GİKAD’dan kadınlara teknoloji alanında eğitim ve istihdam fırsatı “Öksüz Atlar Ülkesinde” adlı roman, Güney Kıbrıs'daki kitap fuarında tanıtıldı Hayvanat bahçesinin kaplan bölümüne atladı, hayatını kaybetti Hristodulidis “Müzakerelerin yeniden başlaması çabaları sürüyor” Yerde, gökte, denizde: Tümer Debreli ve kazı “Cimcime”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Hristodulidis Dönüşümlü Başkanlıkla İlgili Açıklama Yaptı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Hristodulidis Dönüşümlü Başkanlıkla İlgili Açıklama Yaptı
Reklam

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu olası çözümde siyasi eşitliğe vurgu yaparken Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise farklı bir açıklamada bulundu.

Rum Hükümet Sözcüsüne göre ise Türk tarafının talebi olan dönüşümlü başkanlığın hayata geçmesi için siyasi eşitliğe gerek yok.

Rum Sözcü, Türkiye’nin çözümden sonra Türkiyeden gelenler için de dört özgürlüklerin uygulanması talebinin ise kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

Güney Kıbrısta yayınlanan Alithia gazetesi, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs sorunu ve müzakere sürecine ilişkin röportajına geniş yer verdi.

Hristodulidis röportajında özetle, Rum tarafının, özellikle AB üyesi olan bir ülkede 2017 yılında garantilerden ve yabancı askerlerin varlığından söz edilemeyeceği şeklindeki tezinin yabancı muhatapları tarafında kabul gördüğünü iddia etti.

Müzakerelerde sağlanan ilerlemeye rağmen daha fazla müzakere edilmesi gereken zor ve hassas konuların bulunduğunu ifade eden Hristodulidis, Türkiye’nin çözümden sonra Türk vatandaşları için de dört özgürlüklerin uygulanması talebinin ise kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

Hristodulidis, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünden elde edeceği faydaları anlaması durumunda çözüme yönelik adımlar atacağını iddia ederken Kıbrıs Türk tarafının dönüşümlü başkanlık talebine ilişkin bir soruya ise “Kıbrıs Türk tarafının konuyu siyasi eşitlik temelinde gündeme getirdiğini” söyleyerek yanıt verdi.

Hristodulidis, “Bizim görüşümüz bundan farklı. Biz, siyasi eşitlik için dönüşümlü başkanlığın gerekli olmadığını, federal düzeyde karar alma süreçlerine etkin katılımın bunu sağlayacağını düşünüyoruz. Bu etkin katılım da, yürütme yetkisi düzeyinde varılan uzlaşılarla sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Kıbrıs
Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 11 Eki 2026 14:00 CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı 11 Eki 2026 13:38 Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" 11 Eki 2026 13:16 Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli” 11 Eki 2026 12:49 Kamu-İş’ten Onkoloji bölümüne destek kampanyası 11 Eki 2026 12:27 Güney Kıbrıs İsrail’e 3’üncü BARAK MX ve LITE BEAM siparişi verdi 11 Eki 2026 12:04 Rapor edilen suçlarda alkollü araç kullanımı ilk sırada 11 Eki 2026 11:59 "Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon" paneli Lefkoşa'da düzenlenecek 11 Eki 2026 11:55 GSI projesinde olası anlaşmazlıkları önlemek için ABD'nin devreye girdiği iddia edildi 11 Eki 2026 11:25