Hristodulidis Bosna Hersek’in Avrupa perspektifine destek beyan etti
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis dün Saraybosna’ya giderek Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Zeljka Zvijanovic ve Cumhurbaşkanlığı üyeleri Zeljko Komsic ve Denis Besirovic ile görüştü, akşamüzeri ise Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine katılmak üzere Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gitti.
Fileleftheros’un Kıbrıslı Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis’in yazılı açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hristodulidis Bosna Hersek ziyareti, Güney Kıbrıs’ın 2026’nın ilk yarısında Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığını devralacak olması sebebiyle başlattığı ziyaret turları çerçevesinde gerçekleşti.
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Svijanovic ve Cumhurbaşkanlığı üyeleri Zelko Komsik ve Denis Besirovic ile görüşen ve onuruna verilen çalışma yemeğine katılan Hristodulidis, temasları sırasında, Güney Kıbrıs’ın, Bosna-Hersek’in Avrupa perspektifine güçlü ve pratik desteğini yeniden teyit etti.
Hristodulidis dün akşamüzeri ise Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine ve aynı çerçevede gerçekleştirilecek “Güvenli Sınırlarla Açık Avrupa” konulu yuvarlak masa toplantısına katılmak üzere Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gitti.
Benzer haberler
Featured
Alman Milletvekili Krah, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti
30 öğrenciye eğitim bursu verilecek
Tuğlu "Görevimiz sorunları görmezden gelmek değil, çözmek"
KKTOK ve 9 ekibimiz Kapadokya’da mücadele etti
Borsa güne yüzde 0,24 artışla başladı
PGM'den vatandaşlara uyarı "Kolay yanabilecek maddeleri güneş altında bırakmayın"
Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı başladı
Alman Milletvekili Maximilian Krah, Demokrat Parti’yi ziyaret etti
Küresel piyasalar artan enflasyon karşısında yön arayışında

