Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026) Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026) Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir”
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis “Ara bölgedeki ihlaller bilinçli bir çaba”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Hristodulidis “Ara bölgedeki ihlaller bilinçli bir çaba”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, ara bölgedeki “ihlallerin” bilinçli bir çaba olduğunu iddia etti.

Haravgi gazetesinin haberine göre, “Kıbrıs Üniversitesi”nin yeni binasının dünkü açılış töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Hristodulidis, ara bölgede dün de ihlal meydana geldiğini ve bu ihlallerin arttığını iddia ederek, konuyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) ile temas halinde olduklarını söyledi.

Habere göre Hristodulidis, bu ihlallerin amacının ara bölgeyi tartışma konusu hale getirmek olduğunu iddia ederek, BM’nin buna tepki göstermesinin önemli olduğunu savundu.

Konuya ilişkin sözlü tepkilerin kendileri için yeterli olmadığını belirten Hristodulidis, "sonuç almak" istediklerini söyledi.

Hristodulidis, ihlallerin bir diğer amacının, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başlattığı yeni çabaya ilişkin "sorun yaratmak" olduğunu ileri sürerek, amacın, 15 Mart 1964’te alınan 186 sayılı kararın tartışılması ve “işgal rejimi” ile ayrı bir anlaşma imzalanması olduğunu iddia etti.

Habere göre Hristodulidis, bu görüşleri, BM Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile yakın zamanda yaptığı görüşmede masaya koyduğunu söyledi.

Guterres’in Kıbrıs sorunundaki yeni girişiminin geçen ay, Guterres’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından başladığını ileri süren Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın açıkladığı şekilde temmuz ayında başlamayacağını savundu.

Habere göre Hristodulidis, hem BM düzeyinde hem de kişisel temsilci düzeyinde gereken ön hazırlıkların yapılmakta olduğunu ve müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik genişletilmiş bir toplantıya yönelik gereken ön koşulların yaratılması için temas halinde olduklarını söyledi.

Erhürman ile yeni bir toplantı yapıp yapmayacağı sorulan Hristodulidis, birkaç tarih önerisi yapıldığını ve önümüzdeki 24 saat içinde resmi açıklamayı yapacaklarını kaydetti.

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026) 2026-06-24 08:16:00 Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026) 2026-06-24 08:11:00 Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! 2026-06-23 21:36:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) 2026-06-23 21:29:00 KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti 2026-06-23 21:21:00 Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi 2026-06-23 21:12:00