Hristodulidis AB Zirvesini değerlendirdi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen AB Gayrı Resmi Liderler Zirvesi toplantısı sonrasında dün yaptığı değerlendirmede “ülkemle gurur duyuyorum” ifadesini kullandı.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum LiderNikos Hristodulidis’in dün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, AB Gayrı Resmi Liderler Zirvesi’ni değerlendirdiğini yazdı.
Habere göre, Hristodulidis açıklamasında; “Kıbrıs’ın kendi boyutundan çok daha büyük gelişmelerin şekillenmesinde özlü rol üstlenebileceğini bir kez daha kanıtladığını” belirterek, “ülkemle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı Basın Ofisi Müdürü Viktoras Papadopulos dün yaptığı açıklamada, zirvenin Güney Kıbrıs’ın AB ile Orta Doğu arasında köprü görevi görebileceğini kanıtladığını öne sürdü.
Papadopulos açıklamasında ayrıca, toplantıya katılan tüm liderlerin, AB yasasının 47.2 sayılı maddesinin “Ölü bir metin olarak kalmaması, görüşülerek tam fonksiyonel hale getirilmesi konusunda uzlaştıklarını” da iddia etti.
Benzer haberler
Featured
Trump'tan "İran'ı sert şekilde vuracağız" açıklaması
Pilot uçakla gökyüzüne "sıkıldım" yazdı, izne çıkarıldı
Trump'ın hamlesi piyasaları altüst etti: Altın fiyatlarında büyük çöküş
Küba karanlığa gömüldü
Döviz kurlarında son durum (14 Temmuz 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (14 Temmuz 2026)
On Avrupa ülkesi, Anti-Balistik Füze Koalisyonu kurduklarını duyurdu
Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyeti askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Temmuz 2026)



