Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis “AB, Kıbrıs’ın en iyi emniyet supabı olduğunu gösterdi”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Avrupa Birliği dayanışmasının "ilk kez sözde değil özde" görüldüğünü, bunun çok önemli olduğunu, herhangi bir üye devlet tarafından devreye sokulması halinde öz savunma içeren Avrupa Birliği Antlaşması'nın 42/7 maddesinin canlandırılmasının temelini attığını belirtti. Fileleftheros’un haberine göre, Hristodulidis dün Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’nda Yunanistan PASOK partisi Başkanı Nikos Andrulakis ile görüştü. Hristodulidis, 42/7 maddesine ilişkin konunun Güney Kıbrıs’ta düzenlenecek gayri resmi Avrupa Konseyi toplantısında ele alınacağını da kaydetti. Hristodulidis “Kıbrıs’ın güvenliği, Avrupa Birliği’nin de güvenliğidir, Kıbrıs sorununun özüne de dokunur.” diyerek, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü Kıbrıs sorununun çözümü için devam eden büyük çabanın ana başlıklarından biri de güvenlik ve garantilerdir. Avrupa Birliği, bu başlıkta, Kıbrıs’ın güvenliğiyle ilgili kaygıda en iyi emniyet supabı olduğunu gösterdi.” Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le kısa süre önce Brüksel’de yaptığı görüşmeye de değindi. -Andrulakis Andrulakis ise, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik savaş operasyonlarından sonra şahsının ve partisi PASOK’un hiçbir AB üyesi devletin hiçbir şekilde bu savaşa karışmaması gerektiği görüşünde olduğunu söyledi. Avrupa devletlerinin, talep eden AB üyesi devlete sınırsız dayanışma ve destek verdiğine işaret eden Andrulakis, Güney Kıbrıs’ın bu yöndeki talebinin hem Yunanistan’ın hem de AB’nin diğer güçlü devletlerinin varlığıyla yerine getirilmiş olmasından memnuniyet belirtti. Andrulakis, “Memnunum çünkü bu, birkaç on yıl önce kesin değildi” ifadesini kullandı. Kıbrıs sorunu çözülmemişken Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğinin “büyük bir ulusal başarı” olduğunu belirten Andrulakis, bunun PASOK’lu Kostas Simitis’in başbakanlık döneminde "başarıldığını" söyledi. Kıbrıs Rum-Yunan Ortak Savunma Sahası Doktrini'nin de aynı dönemde yürürlüğe konulduğunu söyleyen Andrulakis, “Savaşa katılmış olması eylemsizlik anlamına gelmez” ifadesini kullandı. PASOK lideri, Güney Kıbrıs’ın ve AB liderliğinin Orta Doğu’da barışı gündeme getirecek inisiyatifler alması gerektiği görüşünü belirterek, “Çünkü savaş bitmeden savaşın, Avrupa Konseyi’nde de ele alınan çok önemli etkileri durmayacak” dedi. Andrulakis, “dostum” diye hitap ettiği Hristoduldis’e “Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir çözüm mücadelesinde her zaman yanında olacaklarını” söyleyerek, "Devam edin. BM kararlarına dayalı bir çözüm istiyoruz. Türkiye’nin adayı bölme planlarının hiçbir uygulama olanağı yoktur. Bu, bizim için ana ulusal önceliktir.” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor 2026-06-17 21:51:00 Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" 2026-06-17 21:44:00 Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor 2026-06-17 21:37:00 Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda 2026-06-17 21:33:00 ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? 2026-06-17 21:23:00 Fed kritik faiz kararını açıkladı 2026-06-17 21:19:00 Ada rekorlarla şampiyon 2026-06-17 21:07:00 İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" 2026-06-17 21:02:00 Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" 2026-06-17 20:54:00