'HP olarak cumhurbaşkanlığı seçimini görüşmeye başladık'
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Birinci Boyut programına katılan Halkın Partisi Milletvekili Erek Çağatay, devletin işleyişinin hızlandırılması yönünde Anayasada değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.
Çağatay, “Halka hizmeti şeffaf yapabilme yönünde, hesap verebilirlik noktasında, yolsuzlukların üstüne hızla gidebilme yönünde, yargımızın eksikliklerini gidererek daha hızlı karar alabilsin diye düzenlemeye gitmeliyiz” dedi.
Erek Çağatay, eğitime, sağlığa ve yargıya daha fazla kaynak ayrılmasının önemine de işaret etti.
HP Milletvekili Erek Çağatay, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de açıklamada bulundu.
“HP olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili parti meclisinde ele almaya, görüşmeye başladık. Tartışmalar erken başlamış olabilir ama bu şuanki varolan sıkıntılarımızı gölgeleyecek şekilde olmamalıydı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tartışmaların gündemi doldurmaması gerektiğini düşünüyorum. Erek Çağatay olarak nacizane görüşüm, Halkın Partisi’nin aday çıkarması gerektiğidir. Kudret Özersay’ı donanımlı bir kişilik olarak düşündüğüm zaman Cumhurbaşkanlığı koltuğunu rahatlıkla doldurabilecek bir şahsiyettir. Tabi ki partinin yetkili organlarında enine boyuna tartışılıp, değerlendirilip sonra karar ortaya çıkacaktır. Kişisel görüşüm Özersay’ın halkın menfaatlerini gözetecek, bilgi ve donanıma sahip bir kişi olduğudur.
Benzer haberler
Featured
KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak...
KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı
Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı
Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır”
CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı
Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi
Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi



